Mutlak Butlan Nedeniyle Evliliğin İptali İstemi
Alanya avukat olarak hizmet veren Aşıkoğlu Hukuk Bürosu, Eski Alanya Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aşıkoğlu tarafından Alanya'da kuruldu.
alanya,hukuk,bürosu,avukat,dava,danışma,mehmet,aşıkoğlu,mehmet aşıkoğlu,savcı,eski,ceza,ticaret,haciz,alacak,borçlar,Mehemet,Aşıkoğlu,alanya,avukat,hukuk,bürosu,alanya avukat, mehmet aşıkoğlu, alanya hukuk bürosu
18038
post-template-default,single,single-post,postid-18038,single-format-standard,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Mutlak Butlan Nedeniyle Evliliğin İptali İstemi

Mutlak Butlan Nedeniyle Evliliğin İptali İstemi

 

AİLE MAHKEMESİNE

Davacı                   : A… (eş)

Davalı                    : B… (diğer eş)

Konu                      : Mutlak butlan nedeniyle evliliğin iptali istemi

Deliller                  : 1. Nüfus kayıtları,Evlenme kayıtları,Tanıklar,Resmi makamlara yazışmalar ve sair her türlü yasal delil.

Hukuki Neden   : TMY 145, 146 ve devamı ile ilgili sair mevzuat

Açıklamalar        :

1. Davalı B… ile ………tarihinde severek evlendik. Davalı evlenirken tarafıma bekar olduğunu beyan etmiş olup,               evlendikten sonra evli olduğunu öğrendim.

  1. Davalı böylece evli olduğu halde benimle evlenmiş olduğundan hakkında TMK.145 ve devam eden maddeleri uyarınca işbu iptal davasının açılması zorunlu hale gelmiştir. Zira, evli olan bir kişinin evliliği sona ermeden tekrar evlenemeyeceği yasak olup evliliğimizin bu sebeple mutlak butlanla malul olduğu açıktır.
  2. Müşterek çocuğumuz yoktur/vardır.

Sonuç ve İstem  : Yukarıda açıkladığım nedenlerle davalı ile evliliğimizin TMK’nun 145 ve devamı maddeleri uyarınca mutlak butlan kurallarından dolayı iptaline, masrafların davalıdan alınmasına karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

Davacı A… (eş)

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

EnglishGermanSwedishRussiaFinlandIran Hemen Arayın