6292 Sayılı kanun çerçevesinde bedel iadesi talebine ilişkin dilekçe
Alanya avukat olarak hizmet veren Aşıkoğlu Hukuk Bürosu, Eski Alanya Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aşıkoğlu tarafından Alanya'da kuruldu.
alanya,hukuk,bürosu,avukat,dava,danışma,mehmet,aşıkoğlu,mehmet aşıkoğlu,savcı,eski,ceza,ticaret,haciz,alacak,borçlar,Mehemet,Aşıkoğlu,alanya,avukat,hukuk,bürosu,alanya avukat, mehmet aşıkoğlu, alanya hukuk bürosu
19301
post-template-default,single,single-post,postid-19301,single-format-standard,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

6292 Sayılı kanun çerçevesinde bedel iadesi talebine ilişkin dilekçe

6292 Sayılı kanun çerçevesinde bedel iadesi talebine ilişkin dilekçe

Bedel İadesi Talebi

……………………… İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI’NA;

DAVACI                                 :

TC KİMLİK NUMARASI :

ADRES                                  :

VEKİLİ                                 :

ADRES                                 :

DAVALI                               :

KONU                                   : 6292 Sayılı kanun çerçevesinde bedel iadesi talebimizdir.

AÇIKLAMALAR               :

1-Müvekkilimize ait  ……. İli, ……. İlçesi, ……….. Köyünde ve tapuda ….. ada, …. Pafta, …… parselde kain taşınmaz için  davalı idare tarafından 6292 sayılı kanun çerçevesinde taşınmazın orman sınırları içerisinde olduğu belirtilmiş ve tarafımıza …./…/… tarihinde bildirimde bulunulmuştur.

 

2-Tarafımızdan davalı idareye orman sınırları dışına alınarak hazine adına tescil edilen …. parsel sayılı taşınmazın değerinin ödenmesi için başvuruda bulunulmuş olup, başvurunun yanıt verilmeksizin reddine karar verilmiştir.

 

3- 6292 Sayılı Kanunun 7.maddesinin 4.fıkrasında “İlgililerine iade edilmesi gereken taşınmazlardan orman olduğu iddiasıyla Orman Genel Müdürlüğünce açılan davalar sonucunda orman niteliğiyle Hazine adına tescil edilen, fiilen orman niteliğinde olan veya bu nedenle dava açılması gereken, ağaçlandırılmak üzere Orman Genel Müdürlüğüne tahsis edilen, kamu hizmetlerine ayrılan veya bu amaçla kullanılan, özel kanunlar gereğince değerlendirilmesi gereken veya Maliye Bakanlığınca belirlenen taşınmazlar ilgililerine iade edilmez. Bu taşınmazların yerine, idarece belirlenen ve ilgililerince itiraz ve dava konusu edilmeksizin kabul edilen rayiç bedelleri ödenebilir veya rayiç bedellerine uygun taşınmazlar verilebilir.” şeklindeki düzenleme ile, orman sınırları içinde kalan taşınmazlar için, idareye başvuru yoluyla bedel iadesi yapılabileceği düzenlenmiştir.

 

4- Yukarıda izah edilen hususlar ışığında, ……. İli, ……. İlçesi, ……….. Köyünde ve tapuda ….. ada, …. Pafta, …… parselde kain taşınmazın orman sınırları içinde kalması sebebiyle, bedelinin iadesi için davalı idareye yapılan başvurunun reddi dolayısıyla iş bu davayı açma zarureti hasıl olmuştur.

 

HUKUKİ NEDENLER      : 6292 Sayılı Kanun madde 7

HUKUKİ DELİLLER        :

1- Tapu kayıtları

2-Davalı idare tarafından …./…/… tarihinde yapılan bildirim.

3-Tarafımızdan davalı idareye yapılan …/…/… tarihli başvuru

 

SONUÇ VE İSTEM                        :Yukarıda izah edilen hususlar ışığında, ……. İli, ……. İlçesi, ……….. Köyünde ve tapuda ….. ada, …. Pafta, …… parselde kain taşınmazın orman sınırları içinde kalması sebebiyle, bedelinin iadesine karar verilmesi yargılama giderleri ve vekalet ücretinin de karşı tarafa yükletilmesini vekaleten saygıyla arz ve talep ederiz. …/…/…

 

EKLER                                 :

1- Tapu kayıtları

2-Davalı idare tarafından …./…/… tarihinde yapılan bildirim.

3-Tarafımızdan davalı idareye yapılan …/…/… tarihli başvuru

4-Bir adet onaylı vekaletname örneği

 

                                                                                                          Davacı Vekili

                                                                                                          Av.

Ayrıca buraya tıklayarak diğer makalelerimize ve dilekçe örneklerimize ulaşabilirsiniz.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

EnglishGermanRussiaFinlandIran Hemen Arayın