5651 Sayılı Yasa İnternet Yoluyla Yapılan Saldırının Hukuka Aykırılığının Tespiti, Yayının Durdurulması Ve Kaldırılması Dilekçesi
Alanya avukat olarak hizmet veren Aşıkoğlu Hukuk Bürosu, Eski Alanya Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aşıkoğlu tarafından Alanya'da kuruldu.
alanya,hukuk,bürosu,avukat,dava,danışma,mehmet,aşıkoğlu,mehmet aşıkoğlu,savcı,eski,ceza,ticaret,haciz,alacak,borçlar,Mehemet,Aşıkoğlu,alanya,avukat,hukuk,bürosu,alanya avukat, mehmet aşıkoğlu, alanya hukuk bürosu
17397
post-template-default,single,single-post,postid-17397,single-format-standard,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

5651 Sayılı Yasa İnternet Yoluyla Yapılan Saldırının Hukuka Aykırılığının Tespiti, Yayının Durdurulması Ve Kaldırılması Dilekçesi

5651 Sayılı Yasa İnternet Yoluyla Yapılan Saldırının Hukuka Aykırılığının Tespiti, Yayının Durdurulması Ve Kaldırılması Dilekçesi

5651 Sayılı Yasa İnternet Yoluyla Yapılan Saldırının Hukuka Aykırılığının Tespiti, Yayının Durdurulması Ve Kaldırılması Dilekçesi

 

 

 

 

 

 

MANAVGAT SULH CEZA HAKİMLİĞİNE

ANTALYA

TALEPTE BULUNAN

YAKINAN                                :                                                                                    TC Kimlik No:

ADRES                                    :

VEKİLİ                                   :

ADRES                                   :

KONU                                   : Müvekkilimize internet yoluyla yapılan saldırının hukuka aykırılığının tespiti, yayının durdurulması ve kaldırılması istemimizi içerir dilekçemizin sunulmasından ibarettir.

 

A Ç I K L A M A L A R I M I Z

 

1-) Müvekkilin yakın arkadaşları ile buluştuğu sırada yakın planda çekilmiş bulunan fotoğrafı …./…/…. Tarihinde “www. ….. .com” internet sitesinden yayınlanmıştır. Müvekkil söz konusu fotoğrafta kız arkadaşları ile eğlenirken alkol aldığı görüntülenmiş olup, fotoğraf yanında yer alan haberde de ‘alkolik’ ve ‘karı-kız düşkünü’ olarak anılmıştır.

2-) Müvekkil ticari hayatında sayılıp sevilen, saygı gören bir kişiliktir. Alkoliklik, alkollü içkilere kişinin fiziki ve psikolojik sağlığına zarar verecek şekilde olan aşırı tutkunluğu olup, müvekkilin yakın arkadaşları ile yemeğe çıktığı sırada bir, iki kadeh içki içmesinin alkoliklik olarak anılması gerçeğe aykırı, açıkça müvekkilin kişilik haklarına saldırı niteliğindedir.

Tıbbi anlamda alkolizm tanısı konulabilmesi için aşağıda belirtilen maddelerden en az 3’ünün kişide bulunması gerekir:

1. Niyetlendiğinden daha fazla miktar ve sürede alkol almak. Örneğin kişi bir bardak içmek için başlar, ama bir şişe bitirmeden kalkamaz.
. Kişi bırakmayı istediği ya da defalarca bırakmayı denediği halde yeniden içmeye başlar. Zaman zaman bir kaç gün ya da ay içmeyebilir. Bunu ‘istediği zaman bırakabildiğinin’ kanıtı olarak göstermeye çalışabilir.
3. İçkiye fazla vakit ayırır. Bazıları gün içinde kimseye fark ettirmemeye çalışarak içebilir.
4. İçki içmeye fırsat bulamadığı sosyal faaliyetleri, hobileri, başka zevk verici aktiviteleri azaltır ya da terk eder.
5. Alkole bağlı ya da alkolle artan fiziksel (karaciğer hastalığı, yüksek tansiyon, gastrit vb), ya da psikolojik (depresyon, anksiyete, uyku bozukluğu vb) problemler yaşamasına rağmen içmeye devam eder.
6. Aynı etkiyi almak için içtiği miktarı arttırır ya da başkaları için çok sayılacak miktarlarda içtiği halde etkilenmez (bunu, yanlış olarak iyi bir şeymiş gibi, alkole dayanıklı olduğunun kanıtı olarak öne sürebilir).
7. Alkol almadığı zaman titreme, terleme, çarpıntı gibi şikayetler yaşar.

3-) İnternet ortamında kolayca ulaşılabilecek bir şekilde müvekkilin özel hayatına ve kişilik haklarına saldırı niteliğindeki haber ile müvekkil açıkça mağdur edilmiştir. Bu hususta 4721 sayılı TMK’nun 24üncü maddesi, hukuka aykırı olarak kişilik haklarına saldırılan kimse, hakimden saldırıda bulunanlara karşı korunmasını isteyebileceğini hükümleri düzenlenmiştir.

4-) İnternet ortamında ……internet sitesinden yapılan yayın ile müvekkilin saygın şahsiyeti ve ticari itibarı tehlikeye girmiştir. İşbu hukuka aykırı yayın hakkında …/…/….tarihinde yer sağlayıcısına başvurularak müvekkile ilişkin içeriğin yayından çıkarılması talep edilmiş, ancak talebin yer sağlayıcısına ulaşmasından itibaren 2 gün içinde başvurumuza cevap verilmediği gibi yayın ilgili internet sitesinden kaldırılmamıştır.

5-) Müvekkil hakkında haksız ve gerçeğe aykırı beyanların bulunduğu yayının internetten kaldırılması ile, müvekkilin ticari itibarının zedelenmesinin engellenmesi amacıyla tarafımızca hazırlanan cevabın bir hafta süreyle internet ortamında yayımlanmasına karar verilmesi gerekmektedir.

6-) Yukarıda bahsi geçen hususlar nedeniyle, internet yoluyla yapılan saldırının hukuka aykırılığının tespiti, yayının durdurulması ve kaldırılması için işbu dilekçe ile Sayın Mahkeme’nize başvurma zorunluluğu doğmuştur.

 

HUKUKİ NEDENLER      : 5651 S. K. m. 9, 9/A, 5237 S. K. m. 134, 4721 S. K. m. 24, 25, İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesine Dair Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik m. 10

 

HUKUKİ DELİLLER        :

1-) İlgili internet sitesi görüntü fotokopileri

2-) Çeşitli gazetelere ilişkin haber kupürleri.

3-) İnternet sitesi yer sağlayıcıya yapılan başvuru dilekçe örneği

4-)Tanıkların isimleri ve adresleri ile tanıklık edecekleri konuları gösterir tanık listesi

5-) Bilirkişi İncelemesi.

 

SONUÇ VE İSTEM                        : Yukarıda açıkladığımız nedenlerle, somut olayda müvekkilimizin kişilik hakkına açıkça ihlal niteliği taşıyan “………..com” adlı internet sitesinde yer alan internet yoluyla yapılan saldırının hukuka aykırılığının tespiti, yayının durdurulması ve kaldırılmasına karar verilmesini müvekkilimiz adına saygıyla talep ederiz. …/…/…

 

EKLER                                 :

 

Yakınan Vekili

Av.

Ayrıca buraya tıklayarak diğer makale ve dilekçe örneklerimize ulaşabilirsiniz.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

EnglishGermanRussiaFinlandIran Hemen Arayın