Vatandaşlık avukatı, Milletlerarası Özel Hukuk Ve Usul Hukuku Hakkında Kanun, Türk Medeni Kanunu, Türk Borçlar Kanunu, Türk Ticaret Kanunu, Türk Ceza Kanunu, Milletlerarası Sözleşmeler ve sair kanun kapsamında Türk mevzuatı içerisinde yer alan vatandaşlık hukuku ile ilgili iş ve işlemleri takip eden serbest meslek erbabıdır.
Vatandaşlık avukatı temel olarak aşağıda sayılan iş ve işlemlere bakmaktadır.
Vatandaşlık avukatı, Milletlerarası Özel Hukuk Ve Usul Hukuku Hakkında Kanun ve sair kanun kapsamındaki iş ve işlemlerin görülmesi, hakların temini ve kurulması amacıyla yapılacak işlemler, verilen idari kararların iptaline yönelik yapılacak iş ve işlemlerin başlatılması ve süreç takibini Türk Mevzuatı kapsamında yapmaktadır.
Vatandaşlık hukukunu ilgilendiren davalarında süre ilgili kurumun veya mahkemenin yoğunluğuna ve dosyanın kapsamına göre değişebilmektedir. Adalet Bakanlığı tarafından yargıda hedef süreler belirlenmiştir. Bu süreler davanın konusu ve niteliği uyarınca belirlenmiş olup İstinaf ve Yargıtay aşamaları bu süre içinde değerlendirilmez. Pratik uygulamalara göz atıldığında;
Ancak bir davanın en kısa süre içerisinde sonuçlanması doyanın yakından takip edilmesi ile birebir ilgilidir. İyi bir dosya takibi davanın gereksiz uzamasını engellemektedir.
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…
Yargılamanın lehe yenilenmesi sebeplerinden birisi; yemin verilerek dinlenmiş olan bir tanık veya bilirkişinin hükmü etkileyecek…
Frågor att ta hänsyn till vid ansökan om uppehållstillstånd i Turkiet Inledning Under de senaste…
Eserin ayıplı olması, eserin sözleşmeye göre sahip olması gereken niteliklere sahip olmaması halidir. Bu da,…