14 Haz Tenkis İstemi-Örnek Dilekçe
……. MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI’NA
DAVACI :
VEKİLİ :
ADRES :
DAVALI :
ADRES :
KONU : Vasiyet Borçlarının Tenkis Edilmesi İstemi.
AÇIKLAMALAR
1-) Müvekkilim, muris …’nin, …/…/… tarihinde düzenlenen vasiyetnamesi ile, tapunun … Ada, …… Parsel sayılı taşınmazına malik olmuş, buna karşılık da aynı vasiyetname ile kurulan kuruma her ay … Türk Lirası vermekle yükümlü kılınmıştır.
2-) Ancak daha sonra murisin mirasçıları tarafından adı geçen vasiyetnamenin tenkisi için dava açılmış ve müvekkilime ait taşınmaz üzerinde de tenkis hükümleri uygulanarak faydalanması kısıtlanmıştır. Bununla ilgili kararı dilekçemizle sunmaktayız.
3-) Bu nedenle, vasiyet borçlarının da tenkis edilebilmesi için dava açılması durumu zorunlu hale gelmiştir.
HUKUKİ NEDENLER : 4721 S. K. m. 563 ve ilgili mevzuat.
HUKUKİ DELİLLER : Vasiyetname, tapu kaydı, tenkis kararı ve diğer deliller.
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıkladığımız nedenlerle, vasiyet borçlarının tenkisine karar verilmesini Yüce Mahkemenizden saygıyla talep ederim.
Davacı Vekili
Sorry, the comment form is closed at this time.