Bilgi Deposu

KREDİ KARTI HARCAMA İTİRAZI ŞEKLİ

 

Kredi kartı harcama itirazları, aşağıdaki yöntemlerle gerçekleştirilebilir:

  1. Çağrı Merkezi: Kart çıkaran kuruluşun çağrı merkezini arayarak
  2. Şube: Kart çıkaran kuruluşun şubesine giderek
  3. Yazılı Başvuru: Kart çıkaran kuruluşa yazılı olarak başvurarak
  4. Telefon Uygulaması: Bankaya ait telefon uygulaması üzerinden başvurarak

Kredi kartı harcama itirazında bulunabilmek için, harcamanın detayları (işyeri adı, işlem tutarı, işlem tarihi vb.) açıkça belirtilmelidir. Ayrıca, itirazı desteklemek adına belgelerin de sunulması gerekebilir. Örneğin, sahtecilik iddialarında, polis veya savcılığa yapılan başvurudan alınan belgenin ibraz edilmesi önemlidir.

Kredi kartı harcama itirazları, kart çıkaran kuruluş tarafından itiraz tarihinden itibaren 30 gün içinde değerlendirilir ve sonuçlandırılması beklenir. İtirazın geçerli bulunması halinde, itiraz edilen harcamaların tutarı kart sahibinin hesabından çekilir ve kendisine iade edilir.

Kredi kartı harcama itirazın değerlendirilmesinde, kart çıkaran kuruluş itirazın geçerliliğini kanıtlamakla yükümlüdür. Kart sahibi ise itirazın geçerli olduğunu kanıtlama yükümlülüğüne sahip değildir.

Kart sahibinin, kredi kartı harcama itirazın değerlendirilmesi sonucunda verilen karara karşı 30 gün içinde yazılı olarak itiraz etme hakkı bulunmaktadır. Ayrıca, bu karara karşı Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Müşteri  Hakem Heyeti başvurma hakkı da mevcuttur.

Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Müşteri  Hakem Heyeti Başvuru Dilekçesi Örneği teknik bir dilekçedir. Tüketici hukuku alanına girmektedir. Bu tür dilekçeler muhakkak konusunda uzman avukatlar tarafından hazırlanmalıdır. Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Müşteri  Hakem Heyeti Başvuru Dilekçesi Örneği hazırlanırken hukuki nedenler tek tek yazılmalı ve dayanılan deliller tek tek eklenmelidir. Tarih atılması da unutulmamalıdır.

 

  • Buraya tıklayarak diğer makale, örnek karar ve dilekçelerimize ulaşabilirsiniz
Fatih Üçgül

Recent Posts

Vasiyetnamenin Açılması Ve İlgililere Tebliği Talebi Dilekçesi

... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN                   …

1 ay ago

BOŞANMA

Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…

1 ay ago

Davaların Yığılması Davası Dilekçe Örneği

DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…

2 ay ago

SÖZLEŞME TÜRLERİ

SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…

6 ay ago

Birden Fazla Ada ve Parsel Üzerinde Kurulu Bulunan Sitenin Ortak Gider Alacağının Tahsiline İlişkin Davalar

KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…

6 ay ago

Nişanlanma

Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…

6 ay ago