01 Mar KİRACIYA ÇEKİLECEK ÖRNEK İHTARNAME
İHTARNAME
İHTAR EDEN: (Ev sahibinin adı, soyadı, kimlik numarası ve adresi yazılmalıdır.)
VEKİLİ: (Vekilin adı, soyadı, sicil numarası ve adresi yazılmalıdır.)
MUHATAP: (Muhatabın adı, soyadı, kimlik numarası ve adresi yazılmalıdır.)
KONU: (İhtarnamenin ne hakkında olduğu kısaca belirtilmelidir.)
AÇIKLAMALAR:
- İhtarnameye konu olan konutun sahibi ve adresi belirtilmelidir. Kira sözleşmesinin başlangıç tarihi, süresi ve kira bedeli yazılmalıdır. Kiracının açıklanan konutta halen ikamet ettiği belirtilmelidir. İhtarname, kiracıya hitaben yazılmalıdır. Örneğin “….tarihinden beri ikamet etmektesiniz.” şeklinde yazılmalıdır. İhtarnamenin dili sade ve anlaşılır olmalıdır.
- İhtarname gönderim nedeni izah edilir. Bu kısım ayrıntılı açıklanmalıdır. Örneğin kiracı kira bedelini ödemediği için veya eve ihtiyaç duyulduğu için ihtarname gönderiliyorsa bu durum izah edilir, gerekçelendirilir. Konuya ilişkin mevzuat hükümleri de eklenir.
TALEP SONUCU:
İleri sürülen gerekçelere dayanarak duruma göre kiracının evi tahliye etmesi veya kira bedelini ödemesi gibi talepler ileri sürülür. Bunların sağlanması için beklenen bir tarih varsa bu tarih de belirtilir. Kiracının söz konusu talepleri karşılamaması durumunda, gündeme gelecek tüm masraf ve giderlerden sorumlu olacağı da belirtilir.
SAYIN NOTER, Üç nüshadan ibaret işbu ihtarnamenin bir nüshasının muhataba tebliğini, tebliğ şerhini taşıyan bir nüshasının tarafıma verilmesini, diğer nüshasının tarafınızca saklanmasını talep ederim. …/…/….
İHTAR EDEN VEKİLİ
- Buraya tıklayarak diğer makale, örnek karar ve dilekçelerimize ulaşabilirsiniz
Sorry, the comment form is closed at this time.