Deport Ne Demek? Deport Yolcu Ve Deport Olmak - AHB
Alanya avukat olarak hizmet veren Aşıkoğlu Hukuk Bürosu, Eski Alanya Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aşıkoğlu tarafından Alanya'da kuruldu.
alanya,hukuk,bürosu,avukat,dava,danışma,mehmet,aşıkoğlu,mehmet aşıkoğlu,savcı,eski,ceza,ticaret,haciz,alacak,borçlar,Mehemet,Aşıkoğlu,alanya,avukat,hukuk,bürosu,alanya avukat, mehmet aşıkoğlu, alanya hukuk bürosu
18983
post-template-default,single,single-post,postid-18983,single-format-standard,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Deport Nedir ?

Deport Nedir ?

Deport, hakkında sınır dışı edilme kararı verilen yabancı şahsın uyruğunda bulunduğu veya üçüncü bir ülkeye gönderilmesi ve belirli süreliğine Türkiye’ye girişinin yasaklanmasıdır halidir. Yabancı hakkında Türkiye’ye giriş yasağı en fazla 5 yıl süreliğine konulur ama söz konusu yabancının kamu güvenliği ve sağlığını tehdit etmesi durumunda giriş yasağı 5 yıl daha uzatılabilmektedir.

Hakkında sınır dışı kararı alınan yabancıya veya kanuni temsilcisine ya da vekiline, hukuki gerekçesiyle birlikte sınır dışı kararı tebliğ edilir.
Yabancı uyruklu kişi, Türkiye’ye giriş yasağı olup olmadığını sınır kapısında veya ülkesindeki Türkiye Cumhuriyeti dış temsilciliğine müracaat ederek öğrenebilir.

Deport Kararına İtiraz Nasıl Yapılır?

Yabancılar hakkında sınır dışı kararı valilik veya il Göç İdaresi tarafından verilir, yabancının kendisine veya yasal temsilcisine tebliğ edilmektedir. Valiliğin bu kararına karşı yabancının kendisi, yasal temsilcisi veya avukatı tarafından 15 gün içinde İdare Mahkemesi’ne sınır dışı kararına itiraz konulu başvuru yapılabilir. Mahkemeye başvuru yapılması halinde, dava sonuçlanıncaya kadar yabancı sınır dışı edilemez. Ancak, aşağıdaki sebeplerden birine bağlı olarak hakkında sınır dışı kararı alınan yabancılar hakkında İdare Mahkemesi’ne itiraz başvurusu yapılsa dahi yabancı sınır dışı edilebilir.

-Yabancının terör ve(ya) suç örgütü yöneticisi, üyesi, destekleyicisi olduğu durumlarda;

-Yabancının kamu güvenliği veya kamu sağlığı açısından tehlike oluşturduğu durumlarda;

-Uluslararası kuruluşlar tarafından terör örgütü olarak tanımlanan örgüt veya kişilerle ilişkisi olduğu tespit edilen yabancılar.

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

EnglishGermanSwedishRussiaFinlandIran Hemen Arayın