Dilekçe Örnekleri

Yakalama Kararına İtiraz Dilekçesi

……………………..SULH CEZA MAHKEMESİ’NE

Yakalama Kararına

İtiraz Eden (Şüpheli)        : ….. ………. 

Müdafi                              : Av. ……………..

Konu                                 : Yakalama kararına itiraz dilekçemizin sunumudur.

Açıklamalar                     :

Müvekkilimiz …… 2019 yılından beri Adalet Bakanlığı bünyesinde infaz koruma memurluğu yapmaktadır. …/…/ 2022 tarihinde müvekkilimiz hakkında silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yakalama kararı çıkartılmıştır. Her ne kadar müvekkil hakkında yakalama kararı çıkartılmışsa da bu karar Ceza Muhakemesi Kanununa aykırılık teşkil etmektedir ve ivedilikle kaldırılması gerekir.

Ceza Muhakemesi Kanunu madde 98 “Soruşturma evresinde çağrı üzerine gelmeyen veya çağrı yapılamayan şüpheli hakkında, Cumhuriyet savcısının istemi üzerine sulh ceza hâkimi tarafından yakalama emri düzenlenebilir. Ayrıca, tutuklama isteminin reddi kararına itiraz halinde, itiraz mercii tarafından da yakalama emri düzenlenebilir.” şeklindedir.  Söz konusu kanun maddesi dikkate alındığında Cumhuriyet savcısınca yakalama kararı verikmeden önce şüpheli usulüne uygun çağrı kağıdı ile ifadeye davet edilmelidir. Şayet şüpheli usulüne uygun yapılmış çağrıya rağmen adli makamlara müracaat etmez ise ancak o takdirde yakalama kararı çıkartılabilir. Bu nedenle müvekkilimiz hakkında çıkartılan …/…/2022 tarihli yakalama kararı kanuna ve usule aykırıdır, sayın hakimliğinizce ivedilikle çıkartılmasını talep etme gereğimiz hasıl olmuştur.

Sonuç ve İstem             : Yukarıda ayrıntılı izah edildiği üzere müvekkil …. hakkındaki çıkartılan …/…/2022 tarihli yakalama kararının itirazen kaldırılarak, müvekkilimizin ifadesinin alınmasına karar verilmesini saygılarımızla vekaleten arz ve talep ederiz. … /…. /2022

Şüpheli Müdafi

                                                                                                           Av. 

Buraya tıklayarak diğer makale, örnek karar ve dilekçelerimize ulaşabilirsiniz

Fatih Üçgül

Recent Posts

SÖZLEŞME TÜRLERİ

SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…

2 ay ago

Birden Fazla Ada ve Parsel Üzerinde Kurulu Bulunan Sitenin Ortak Gider Alacağının Tahsiline İlişkin Davalar

KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…

2 ay ago

Nişanlanma

Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…

3 ay ago

Yalan Tanıklık Veya Gerçek Dışı Bilirkişilik Yapılması

Yargılamanın lehe yenilenmesi sebeplerinden birisi; yemin verilerek dinlenmiş olan bir tanık veya bilirkişinin hükmü etkileyecek…

3 ay ago

Ansökan Om Uppehållstillstånd i Turkiet

Frågor att ta hänsyn till vid ansökan om uppehållstillstånd i Turkiet Inledning Under de senaste…

5 ay ago

Teslim Edilen Eserin Ayıplı Olması

Eserin ayıplı olması, eserin sözleşmeye göre sahip olması gereken niteliklere sahip olmaması halidir. Bu da,…

6 ay ago