… İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI’ NA;
DAVACI :
TC KİMLİK NUMARASI :
ADRES :
VEKİLİ :
ADRES :
DAVALI :
KONU :Türk vatandaşlığına geçme isteminin reddinin iptali
istemimizdir.
İŞLEMİN TEBLİĞ
TARİHİ :
AÇIKLAMALAR :
1-) Müvekkilimizin Türk vatandaşlığına geçmek için yapmış olduğu başvurusu ; öğrenim hariç başvuru tarihinden geriye doğru Türkiye’de kesintisiz 5 yıl ikamet etmiş olmak şartını taşımadığı gerekçesiyle reddedilmiştir. (EK-1) (EK-2)
2-) Müvekkilimizin annesinin Türk vatandaşı olması ve Türkiye’de ikamet etmesi nedeniyle, annesi ile birlikte ikamet eden davacının öğrenim gördüğü sürelerin ikamet süresinin hesabında dikkate alınmasına bir engel bulunmadığı açıktır.
3-) Yukarıda izahına çalıştığımız hususlar çerçevesinde müvekkilin başvurusunun reddinin iptaline yönelik iş bu davayı açma zorunluluğu hasıl olmuştur.
HUKUKİ NEDENLER : (5901 S. K. m. 7, 11, 15) (Türk Vatandaşlığı Kanununun
Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik m. 71)
HUKUKİ DELİLLER :
1-) Müvekkilin …/…/… tarihli başvurusu.
2-)…/…/… tarihli red cevabı
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıkladığımız sebeplerle, Türk vatandaşlığına geçme isteminin reddinin iptali ile müvekkilin Türk vatandaşlığına alınmasına, yargılama giderleri ve vekalet ücretinin karşı tarafa yükletilmesine karar verilmesini, müvekkilimiz adına vekaleten talep ederiz. …/ …/ …
EKLER :
1-) Müvekkilin …/…/… tarihli başvurusu.
2-)…/…/… tarihli red cevabı
3 -)Bir adet onaylı vekaletname örneği.
Davacı Vekili
Av.
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…