TRAFİK PARA CEZASINA İTİRAZ
Günümüzde; araç sayısının da hızla artması sonucunda bir çok trafik kuralı ihlal edilmektedir. Yapılan bu ihlaller neticesinde de tarafınıza trafik cezası kesilmektedir. Tarafınıza kesilen trafik cezasının haksız bir şekilde kesildiğini düşünüyorsanız eğer; söz konusu trafik para cezasına karşı itiraz hakkınız bulunmaktadır. Trafik cezasına itiraz Sulh Ceza Mahkemesi’ne dilekçe yazılarak ya da e-devlet üzerinden yapılabilir.
Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağına karşı, kararın tebliği tarihinden itibaren en geç 15 gün içerisinde karara itiraz etmeniz gerekmektedir.
Adınıza Kesilmiş Trafik Cezasını Sorgulama
Adınıza düzenlenmiş bir trafik cezasının olup olmadığını E-devlet, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı aracılığıyla sorgulayabilirsiniz.
Ceza Tutanağının Tebliğinin Usulü
Cezanın yüze karşı veya plakaya yönelik uygulanması halinde ise farklı bir yol izlenmektedir. Trafik cezasının yüze uygulandığı durumlarda, kesilen cezaya itiraz etme hakkı 15 iş günüdür. Cezanın plakaya uygulandığı durumlarda ise itiraz etme hakkı, cezanın size tebliğ edildiği günden itibaren başlamaktadır.
İtiraz Harca Tabi Değildir.
Trafik cezasına itiraz için mahkeme masrafı bulunmamaktadır. Sulh Ceza Hâkimliği’ne trafik cezasının kaldırılması için yapılan itiraz esnasında herhangi bir şekilde harç ya da masraf ödemesi mevcut değildir.
Trafik Cezası Ödendikten Sonra da İtiraz Edilebilir
Trafik cezasını ödedikten sonra, söz konusu dekontu itiraz dilekçesinin ekine ekleyerek itirazda bulunabilirsiniz. Adına ceza kesilen kişilerden bazısı erken ödeme döneminde uygulanan trafik cezası indiriminden yararlanmak için dava sürecinden önce ödemelerini yapabilirler. İtirazın reddedilmesi durumunda, itiraz öncesi cezanın ödenmiş olması kişinin lehinedir.
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…