Dilekçe Örnekleri

TAHLİYE İSTEMLİ DİLEKÇE ÖRNEĞİ.

 

5275 sayılı İnfaz Kanunu’nun 107. maddesi 2. fıkrasına göre şartlı tahliyeden yararlanabilmek için hükümlünün belli bir süreyi cezaevinde geçirmesi gerekir. Hükümlünün cezaevinde geçirmesi gereken süre mahkum olduğu hapis cezasının niteliğine ve miktarına göre hesaplanır.  Ceza hukukunda genel infaz oranı 1/2’dir.

Tahliye Talepli Dilekçe Örneği

 CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA 

 HÜKÜMLÜ             :

 

MÜDAFİİ                 :

 

SUÇ                           :

 

KONU                       : Müvekkilimiz hakkında verilen cezanın infazının geriye bırakılması talebimizden ibarettir

 

AÇIKLAMALAR   :

 

1-) Müvekkilimiz hakkında …/ …/ … tarihinde … Cumhuriyet Savcılığı’nın …/… Hazırlık nolu dosyasının (EK-1) kabulü ile …. …… Mahkemesi …/…. E. sayılı dosyası ile … suçundan kamu davası açılmış olup …/ …/ … tarihinde müvekkilimiz hakkında …/… k. sayılı kararı (EK-2) ile ……. Yıl hapis cezası verilmiş olup bu cezanın infazı bakımından müvekkilimiz …/…/… tarihinden bu yana ………….. Cezaevindedir. (EK-3)

 

2-) Müvekkilimiz, hakkında verilen cezanın ….. yılını tamamlamış olup; son dönemde ekte yer alan …… Hastane’sinin …. Sağlık kurulunca verilen ve Adli Tıp Kurumu’nca onaylanan raporda (EK-4) da görüleceği üzere müvekkilimiz ………………….. hastalığına yakalanmıştır.

 

3-) 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’un “Hapis cezasının infazının hastalık nedeni ile ertelenmesi” başlıklı 16. Maddesinde,

 

“Maruz kaldığı ağır bir hastalık veya engellilik nedeniyle ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettiremeyen ve toplum güvenliği bakımından ağır ve somut tehlike oluşturmayacağı değerlendirilen mahkûmun cezasının infazı üçüncü fıkrada belirlenen usule göre iyileşinceye kadar geri bırakılabilir.” şeklinde bir düzenleme yer almaktadır.

 

4-) Sağlık raporunun görüşler kısmında da müvekkilimizin yakalandığı rahatsızlık nedeniyle tek başına yaşamını idame ettirmesinin mümkün görünmediği, sürekli olarak bir kişinin bakımına muhtaç olduğu açıklanmakta, tedavisinin ancak bu şekilde bir yaşam imkanın sağlanması halinde olumlu neticeler verebileceği belirtilmiştir.

 

5-) Açıklanan nedenlerle ağır hastalığa yakalanan müvekkilimizin cezasının infazının geriye

bırakılması ve tahliyesine karar verilmesini isteme zorunluluğu hasıl olmuştur.

 

HUKUKİ NEDENLER      : 5275 S. K. m. 16, 17, 18.

 

SONUÇ VE İSTEM            : Yukarıda açıkladığımız nedenler ile ağır hastalığa yakalanan müvekkilimizin cezasının infazının geriye bırakılması ve tahliyesine karar verilmesini, müvekkilimiz adına saygı ile talep ederiz. …/ …/ …

 

 

EKLER: 1-)… Cumhuriyet Savcılığı’nın …/… Hazırlık nolu dosyası

2-) …. …… Mahkemesi …/…. E. …/… K. sayılı kararı

3-)………….. Cezaevi kayıtları

4-)…… Hastane’sinin …. Sağlık kurulunca verilen ve Adli Tıp Kurumu’nca onaylanan raporu

 

Hükümlü Müdafii

Av.

 

Lawyer Antalya

Recent Posts

SÖZLEŞME TÜRLERİ

SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…

2 hafta ago

Birden Fazla Ada ve Parsel Üzerinde Kurulu Bulunan Sitenin Ortak Gider Alacağının Tahsiline İlişkin Davalar

KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…

2 hafta ago

Nişanlanma

Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…

4 hafta ago

Yalan Tanıklık Veya Gerçek Dışı Bilirkişilik Yapılması

Yargılamanın lehe yenilenmesi sebeplerinden birisi; yemin verilerek dinlenmiş olan bir tanık veya bilirkişinin hükmü etkileyecek…

1 ay ago

Ansökan Om Uppehållstillstånd i Turkiet

Frågor att ta hänsyn till vid ansökan om uppehållstillstånd i Turkiet Inledning Under de senaste…

3 ay ago

Teslim Edilen Eserin Ayıplı Olması

Eserin ayıplı olması, eserin sözleşmeye göre sahip olması gereken niteliklere sahip olmaması halidir. Bu da,…

4 ay ago