Maaş Haczi Nedir?
Alanya avukat olarak hizmet veren Aşıkoğlu Hukuk Bürosu, Eski Alanya Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aşıkoğlu tarafından Alanya'da kuruldu.
alanya,hukuk,bürosu,avukat,dava,danışma,mehmet,aşıkoğlu,mehmet aşıkoğlu,savcı,eski,ceza,ticaret,haciz,alacak,borçlar,Mehemet,Aşıkoğlu,alanya,avukat,hukuk,bürosu,alanya avukat, mehmet aşıkoğlu, alanya hukuk bürosu
19162
post-template-default,single,single-post,postid-19162,single-format-standard,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Maaş Haczi Nedir?

Maaş Haczi Nedir?

Maaş Haczi, İİK 83.maddesinde düzenleme altına alınmıştır. Burada, borçlunun çalıştığı işyerine maaş haczinin gönderilebilmesi için takibin kesinleşmiş olması şarttır. Alacaklı, takip kesinleştikten sonra icra dairesinden icra müdürü borçlunun maaşına haciz konulmasına karar vermektedir. Ne var ki, rızası bulunmadan maaşının ¼ ünden fazlası hiçbir şekilde kesilemez.

5510 Sayılı Kanun’un 90 ve devamı maddeleri ile emekli aylıklarına sadece nafaka ve SGK prim borçları sebebiyle haciz uygulanabileceğini, bunun dışındaki alacaklardan dolayı bloke veya haciz uygulanamayacağını düzenlemiştir. Bu halde de haciz emekli maaşının ¼’ini geçemez.

Ayrıca, burada  emekli maaşına haciz konulabilmesi konusunda borçlunun muvafakatinin alınması gerekmektedir. Yargıtay takip kesinleştikten sonra, haciz sırasında bu konuda verilen muvafakatname geçerli bir rıza olarak kabul edilmektedir. Öte yandan, maaş haciz nedeniyle banka hesabına yatan maaşın banka tarafından tamamının kesilmesi söz konusu olabilir. Haciz tehdidi altında olan kişi bankada bulunan hesabının maaş hesabı olduğunu ayrıca bankaya bildirmelidir.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

EnglishGermanSwedishRussiaFinlandIran Hemen Arayın