Bilgi Deposu

Konut Ve Çatılı İş Yeri Kiraları

Konut Ve Çatılı İş Yeri Kiraları

Konut ve çatılı iş yeri kiralarına ilişkin hükümler; bunlarla birlikte  kullanımı kiracıya bırakılan eşya hakkında da uygulanır.Ancak bu hükümler,niteliği gereği geçici kullanıma özgülenmiş taşınmazlar için  altı ay ve daha kısa süreyle kiralamalarında uygulanmaz.

Ayrıca; Kamu kurum ve kuruluşlarının,hangi usul ve esaslar içinde olursa olsun yaptıkları bütün kira sözleşmelerine de bu hükümler uygulanır.

Konut Ve Çatılı İş Yeri Kira Hükümlerinin Uygulanmayacağı

Taşınmazın niteliği gereği geçici kullanıma özgülenmiş olması(örnek; yazlık. pansiyon,vs) Kira süresinin 6 veya daha az süreli kira sözleşmelerinde uygulanmaz.

Kiracının Güvence Vermesi 

Konut ve çatılı iş yeri kiralarında sözleşme ile birlikte kiraya güvence verme borcu getirilmişse bu güvence üç aylık kira bedelini aşamaz. Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere,parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırır. Kıymetli evrak ise  bir bankaya depo edilir. Banka güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya  icra takibinin kesinleşmesi ile yada mahkeme kararına dayanarak geri verebilir.

Güvence Parasının geri verilmesi

  1. Kiraya veren kira sözleşmesinin sona ermesini izleyen üç ay içinde kiracıya karşı kira sözleşmesi ile             bir dava açtığını veya icra yada iflas yoluyla takibe             giriştiğini bankaya bildirmemişse banka kiracının          istemi üzerine güvenceyi geri vermekle yükümlüdür.
Alanya Lawyer

Recent Posts

Vasiyetnamenin Açılması Ve İlgililere Tebliği Talebi Dilekçesi

... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN                   …

1 hafta ago

BOŞANMA

Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…

1 hafta ago

Davaların Yığılması Davası Dilekçe Örneği

DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…

4 hafta ago

SÖZLEŞME TÜRLERİ

SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…

5 ay ago

Birden Fazla Ada ve Parsel Üzerinde Kurulu Bulunan Sitenin Ortak Gider Alacağının Tahsiline İlişkin Davalar

KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…

5 ay ago

Nişanlanma

Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…

5 ay ago