Hukukta Süreler Nasıl Hesaplanır ?
Alanya avukat olarak hizmet veren Aşıkoğlu Hukuk Bürosu, Eski Alanya Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aşıkoğlu tarafından Alanya'da kuruldu.
alanya,hukuk,bürosu,avukat,dava,danışma,mehmet,aşıkoğlu,mehmet aşıkoğlu,savcı,eski,ceza,ticaret,haciz,alacak,borçlar,Mehemet,Aşıkoğlu,alanya,avukat,hukuk,bürosu,alanya avukat, mehmet aşıkoğlu, alanya hukuk bürosu
17705
post-template-default,single,single-post,postid-17705,single-format-standard,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Hukukta Süreler Nasıl Hesaplanır ?

Hukukta Süreler Nasıl Hesaplanır ?

Hukukta Süreler Nasıl İşler?

Mahkeme ya da icra dairesi tarafından sizlere belirli süre içinde ödeme, itiraz, cevap, dava açma gibi işlem yapmanız için gönderilen kağıtlarda süreler öngörülmüş olabilir. Aynı şekilde bir hakkın kullanımı için hak düşürücü ya da zamanaşımı süresi öngörülmüş olabilir. Bu süreler 5-7-10-30 gün, 2 hafta, 1 ay, 2 yıl gibi gün, hafta, ay, yıl şeklinde öngörülmüştür. Peki bu hallerde süreler nasıl hesaplanacaktır.

Hukuk davalarında “Süreler, taraflara tebliğ tarihinden veya kanunda öngörülen hallerde, tefhim tarihinden itibaren işlemeye başlar.

Süreler gün olarak belirlenmiş ise tebliğ veya tefhim edildiği gün hesaba katılmaz ve süre son günün tatil saatinde biter.

Süre; hafta, ay veya yıl olarak belirlenmiş ise başladığı güne son hafta, ay veya yıl içindeki karşılık gelen günün tatil saatinde biter. Sürenin bittiği ayda, başladığı güne karşılık gelen bir gün yoksa, süre bu ayın son günü tatil saatinde biter.

Resmî tatil günleri, süreye dahildir yalnız süre işgünü olarak belirtilmişse resmî tatil günleri hesaba katılmaz. Sürenin son gününün resmî tatil gününe rastlaması halinde, süre tatili takip eden ilk iş günü çalışma saati sonunda biter.”

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

EnglishGermanSwedishRussiaFinlandIran Hemen Arayın