Bilgi Deposu

Farklı Şehirdeki Mahkemeye Dilekçe Nasıl Yazılır

Eğer davanın görüldüğü yer sizin bulunduğunuz yerden farklı ise muhabere yoluyla başka ildeki mahkemeye dilekçe göndermek gerekir. Muhabere kanalıyla bulunduğunuz yerden başka şehirdeki mahkemeye dilekçe gönderip dava açabilirsiniz.

Başka şehirdeki mahkemeye gönderilecek dilekçe kanun hükümlerine göre eksiksiz şekilde tamamlandıktan sonra bulunduğunuz yerdeki mahkemeye giderek muhabere yoluyla evrak gönderimi yapmak istediğinizi iletmeniz gerekir. Bulunduğunuz yerde başvuracağınız mahkeme ise dilekçeyi göndermek istediğiniz yerdeki görevli mahkemenin aynısıdır. Örnek olarak dilekçeyi göndermek istediğiniz mahkeme Çorlu Aile Mahkemesi ve sizin bulunduğunuz yer Silivri ise dilekçenin verileceği mahkeme Silivri Aile Mahkemesidir. Eğer bulunduğunuz yerde aile mahkemesi yok ise dilekçeyi vereceğiniz mahkeme nöbetçi asliye hukuk mahkemesidir.

Başka ildeki mahkemeye gönderilecek dilekçe hususunda başlık kısmı en önemli kısımdır. Dilekçe, başka ildeki mahkemeye gönderilmek üzere bulunduğunuz mahkemeye hitaben yazılmalıdır.  Ardından dilekçeyi yazan kişi olarak kendi bilgileriniz ve davanın karşı tarafının bilgileri eklenerek açıklamalar yapılıp var ise delillerden ve eklerden bahsedilmelidir.

Buraya tıklayarak diğer makale, örnek karar ve dilekçelerimize ulaşabilirsiniz

Fatih Üçgül

Recent Posts

Vasiyetnamenin Açılması Ve İlgililere Tebliği Talebi Dilekçesi

... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN                   …

1 hafta ago

BOŞANMA

Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…

1 hafta ago

Davaların Yığılması Davası Dilekçe Örneği

DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…

4 hafta ago

SÖZLEŞME TÜRLERİ

SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…

5 ay ago

Birden Fazla Ada ve Parsel Üzerinde Kurulu Bulunan Sitenin Ortak Gider Alacağının Tahsiline İlişkin Davalar

KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…

5 ay ago

Nişanlanma

Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…

5 ay ago