Çocuğun cinsel istismarı suçu, kanunda belirlenen belli yaştaki çocuğun bedenine fiziksel temasta bulunma şeklinde cinsel davranışlar sergilenmesi ile oluşur (TCK 103/1). Suç, 5237 sayılı TCK’nın 103. maddesinde “Cinsel Dokunulmazlığa Karşı” suçlar bölümünde düzenlenmiştir. Cinsel istismar suçunda mağdur çocuk olup suçun en önemli unsurudur. Çocuk, TCK’nın 6/1-a maddesinde, “henüz 18 yaşını doldurmamış kişi” olarak tanımlanmaktadır.
Cinsel istismar suçları açısından çocuk kavramı üç ayrı kategoride ele alınmaktadır:
Cinsel suçlar, genel olarak şu şekilde kategorize edilmektedir:
ŞİKAYET EDEN
(MÜŞTEKİ) :
TC KİMLİK NUMARASI :
VEKİLİ :
ADRES :
ŞİKAYET EDİLEN :
(ŞÜPHELİ)
SUÇ : Çocuğun Cinsel İstismarı
SUÇ TARİHİ : …/ …/ ….
AÇIKLAMALAR :
1-) Sanık … …. , …/ …/ … tarihinde müvekkilimizin okula gittiği sırada yolda önünü keserek; babasının iş kazası geçirdiğini ve şu an hastanede olduğunu söylemiş ve onu hastaneye babasının yanına götüreceğini, kendisinin babasının iş arkadaşı olduğunu ve zaten kendisini de babasının gönderdiğini beyan etmiştir.
2-) Müvekkilimiz … …, henüz … yaşındadır. Daha on beş yaşını tamamlamamış olmakla birlikte kendisinin kandırıldığı hususunu o an yaşayacağı telaşla algılayabilecek durumda değildir. Bu nedenle sanığın söylediklerine inanmış, sanığın hastaneye götürme bahanesine kanarak sanığın arabasına binmiştir.
3-) Sanık , …. İlinin …… mevkiinde arabayı park etmiş, aracı da kilitleyerek müvekkilimize doğru yanaşmaya başlamıştır. Müvekkilimiz … …, sanığı sürekli olarak itip ona karşı direnmesine rağmen, bir türlü elinden kurtulamamıştır. Direnme sırasında müvekkilimiz kafasını torpido gözüne vurarak bayılmıştır. Bunu fırsat bilen sanık müvekkilimize karşı defalarca cinsel saldırıda bulunmuştur.
4-) Olaydan birkaç saat sonra sanık müvekkilimizi yarı baygın bir halde evinin yakın bir yerine bırakmış ve bırakmadan önce müvekkilimin boğazına yapışarak “Eğer olaydan annene ya da babana bahsederse bunun on katını yapacağını, yaptığının daha hiçbir şey olmadığını ve ayrıca onların da boğazını keseceğini” söyleyerek tehdit etmiştir.
5-) Müvekkilimiz yaşadığı korku ve üzüntü nedeniyle uzun bir süre ailesine bu husustan bahsetmemiş fakat annesinin bir gün kendisini sıkıştırmasıyla söz konusu durum ortaya çıkmıştır.
6-) Sanığın müvekkilimize karşı yaptığı eylemi, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 103. maddesinde belirtilen suçu oluşturduğundan, şikayet dilekçesinin verilmesi zorunlu hale gelmiştir.
HUKUKİ NEDENLER : 5237 S. K. m. 103 ve ilgili mevzuat.
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıklanan nedenlerle şüpheli …. …. hakkında tahkikat yapılmak suretiyle cezalandırılması için kamu davası açılmasına karar verilmesini vekaleten talep ederiz. …/…/….
Müşteki Vekili
Av.
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…
Yargılamanın lehe yenilenmesi sebeplerinden birisi; yemin verilerek dinlenmiş olan bir tanık veya bilirkişinin hükmü etkileyecek…
Frågor att ta hänsyn till vid ansökan om uppehållstillstånd i Turkiet Inledning Under de senaste…
Eserin ayıplı olması, eserin sözleşmeye göre sahip olması gereken niteliklere sahip olmaması halidir. Bu da,…