TCK’da suç olarak belirtilen bir fiilin işlenmesi halinde suç işleyen kişi hakkında yargılama süreci başlamaktadır. Yargılamanın neticesinde suç işlediği sabit görülen şahıs hakkında ya para cezası verilir ya da hapis cezası verilebilmektedir. Cezanın infazı da kişinin kesinleşen suçu nedeniyle belli haklardan yoksun bırakılarak cezanın çektirilmesini ifade etmektedir.
Belli bazı durumlarda ise ceza infazının ertelenmesi mümkündür. Akıl hastalığı nedeniyle infazın ertelenmesi: Akıl hastalığı hem fiil ehliyetini hem de cezanın infazını erteleyen kritik bir nedendir. Akıl hastalığına yakalanan kişi, iyileşinceye kadar cezasının infazı ertelenir.
Diğer hastalıklar nedeniyle infazın ertelenmesi: Akıl hastalığı dışında eğer kişide ölümcül ya da ağır bir hastalık teşhis edilmişse hükümlü, cezasının infazının ertelenmesini isteyebilir. Bu gibi durumlarda hükümlü, sağlığına kavuşuncaya kadar cezasını infaz ettirmez.
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…