Kabaca, reşit yani onsekiz yaşını doldurmuş ve akıl sağlığı yerinde olan bir kişiyi kendi adınıza bir veya birden çok işi yapması için yetkilendirmeye vekil tayin etme denir. Birisinin vekil tayin edilmesi ile vekil tayin eden ile vekil kılınan arasında vekalet ilişkisi oluşur.
Mevzuatımıza göre, bazı işlemlerin yapılabilmesi için bu vekalet ilişkisinin noter vasıtasıyla kurulması gerekir. İşte noterin bu konuda düzenleyeceği resmi belgeye vekaletname denir.
Avukatlık Kanunu’na göre, yargı merciileri nezdinde sizin adınıza işlem yapabilme vekil olma yetkisi sadece avukatlık ruhsatını haiz avukatlara aittir. Yani avukatlık mesleğini icra etmeyen, ruhsatı olmayan herhangi birisinin yargı mercileri önünde sizi temsil etme, size vekil olabilme hakkı ve yetkisi yoktur.
Yasal olarak bir avukata vekalet vermek istediğinizde, bu işlem ancak bir noter tarafından yapılır. Noter tarafından yapacağınız işlemin türüne göre vekaletname düzenlenir.
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…
Yargılamanın lehe yenilenmesi sebeplerinden birisi; yemin verilerek dinlenmiş olan bir tanık veya bilirkişinin hükmü etkileyecek…
Frågor att ta hänsyn till vid ansökan om uppehållstillstånd i Turkiet Inledning Under de senaste…
Eserin ayıplı olması, eserin sözleşmeye göre sahip olması gereken niteliklere sahip olmaması halidir. Bu da,…