Gözlem Altına Alınma Kararına İtiraz
Alanya avukat olarak hizmet veren Aşıkoğlu Hukuk Bürosu, Eski Alanya Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aşıkoğlu tarafından Alanya'da kuruldu.
alanya,hukuk,bürosu,avukat,dava,danışma,mehmet,aşıkoğlu,mehmet aşıkoğlu,savcı,eski,ceza,ticaret,haciz,alacak,borçlar,Mehemet,Aşıkoğlu,alanya,avukat,hukuk,bürosu,alanya avukat, mehmet aşıkoğlu, alanya hukuk bürosu
18763
post-template-default,single,single-post,postid-18763,single-format-standard,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Gözlem Altına Alınma Kararına İtiraz

Gözlem Altına Alınma Kararına İtiraz

Adi Ortaklığın Feshi

Gözlem Altına Alınma

Gözlem altına alma kurumu, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 74. maddesinde düzenlenmiştir. Bu düzenlemeye göre suçu işlediği konusunda kuvvetli şüphe bulunan şüpheli veya sanığın akıl hastası olup olmadığının ve eğer akıl hastası ise ne zamandan beri akıl hastası olduğunun ortaya çıkarılması gerekmektedir. Ceza hukuku sistemi içerisinde yapılacak olan bu inceleme için, öncelikle uzman bir hekimin bu konuda önerisi olmalı ve bu öneri üzerine hâkim veya mahkeme, şüpheli veya sanığın resmi bir sağlık kuruluşunda kusur ehliyetinin incelenmesine karar vermelidir. Bu inceleme süre ile sınırlanmıştır. Gözlem süresi ancak üç hafta olabilecek, resmi sağlık kuruluşunun talebi üzerine bu süre üç aya kadar uzatılabilecektir. Temel hakları kısıtlama özelliği dolayısıyla kurum, bir koruma tedbiri olarak nitelenebilir.

 

… … CEZA MAHKEMESİ’NE

 

DOSYA NO                          : …/ … E.

 

SANIK                                  :

 

MÜDAFİİ                             :

 

SUÇ                                       :

 

KONU                                   :

 

AÇIKLAMALAR              

 

1-) Müvekkilimiz hakkında …/…/… tarihinde … Cumhuriyet Savcılığı’nın …/… Hazırlık nolu dosyasının kabulü ile mahkemenizde … suçundan kamu davası açılmıştır.

 

2-) Mahkemenizin …/…/… tarihli duruşmasında, müvekkilimizin akıl hastası olup olmadığını, akıl hastası ise ne zamandan beri hasta olduğunu ve bunun, kişinin davranışları üzerindeki etkilerini saptamak için … … Hastanesi Sağlık Kurulu’ndan rapor alınmasına karar verilmiş ve rapor alınana kadar müvekkilimizin gözlem altına alınmasına hükmolunmuştur. Ancak müvekkilimizin akıl hastası olup olmadığına dair rapor aldırılırken müvekkilimizin gözlem altına alınmasını zorunlu kılan herhangi bir yasal neden bulunmamaktadır. Kaldı ki, müvekkilimizin gözlem altına alınması gerektiğine ait bir uzman hekim görüşü de bulunmamaktadır.

 

3-) Yukarıda belirtilen nedenlerle, müvekkilimiz hakkında verilen gözlem altına alınma kararına karşı mahkemenize başvurulması zorunluluğu hasıl olmuştur.

 

HUKUKİ NEDENLER      : 5271 S. K. m. 74, 267, 268

 

SONUÇ VE İSTEM           

Yukarıda açıkladığımız nedenlerden dolayı, gözlem altına alınma kararına karşı yaptığımız itirazımızın kabulü ile, müvekkilimiz hakkında verilen gözlem altına alınma kararının kaldırılmasını, müvekkilimiz adına saygıyla talep ederiz. …/ …/ …

 

Sanık Müdafii

      Av.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

EnglishGermanSwedishRussiaFinlandIran Hemen Arayın