Hangi Suçlar Nitelikli Dolandırıcılık Olarak Değerlendirilir
Alanya avukat olarak hizmet veren Aşıkoğlu Hukuk Bürosu, Eski Alanya Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aşıkoğlu tarafından Alanya'da kuruldu.
alanya,hukuk,bürosu,avukat,dava,danışma,mehmet,aşıkoğlu,mehmet aşıkoğlu,savcı,eski,ceza,ticaret,haciz,alacak,borçlar,Mehemet,Aşıkoğlu,alanya,avukat,hukuk,bürosu,alanya avukat, mehmet aşıkoğlu, alanya hukuk bürosu
17691
post-template-default,single,single-post,postid-17691,single-format-standard,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Hangi Suçlar Nitelikli Dolandırıcılık Olarak Değerlendirilir

Hangi Suçlar Nitelikli Dolandırıcılık Olarak Değerlendirilir

Türk Ceza Kanunu içerisinde 158. maddede belirtilen kurallara göre nitelikli dolandırıcılık suçunun kapsamı açık bir şekilde belirtilmiştir. Bu maddeye göre, dini duyguların ve inançların kötüye kullanımı, kişilerin mağduriyetlerinde faydalanılması, kişilerin fiziksel özelliklerinin zayıflığından faydalanılarak dolandırıcılık yapılması nitelikli dolandırıcılık suçu kapsamı içerisinde değerlendirilir.

Bundan farklı olarak, kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde gerçekleştirilmiş olan ve kurumun zararına sonuçlar doğuran suçlar da nitelikli dolandırıcılık suçu kapsamında değerlendirilmektedir.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

EnglishGermanSwedishRussiaFinlandIran Hemen Arayın