VERASET İLAMI (MİRAÇILIK BELGESİ) NEREDEN VE NASIL ALINIR?
Alanya avukat olarak hizmet veren Aşıkoğlu Hukuk Bürosu, Eski Alanya Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aşıkoğlu tarafından Alanya'da kuruldu.
alanya,hukuk,bürosu,avukat,dava,danışma,mehmet,aşıkoğlu,mehmet aşıkoğlu,savcı,eski,ceza,ticaret,haciz,alacak,borçlar,Mehemet,Aşıkoğlu,alanya,avukat,hukuk,bürosu,alanya avukat, mehmet aşıkoğlu, alanya hukuk bürosu
16299
post-template-default,single,single-post,postid-16299,single-format-standard,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

VERASET İLAMI (MİRAÇILIK BELGESİ) NEREDEN VE NASIL ALINIR?

VERASET İLAMI (MİRAÇILIK BELGESİ) NEREDEN VE NASIL ALINIR?

VERASET İLAMI (MİRAÇILIK BELGESİ) NEREDEN VE NASIL ALINIR?

Veraset ilamı Sulh Hukuk Mahkemesinden talep edileceği gibi Noterliklerden de alınabilir. Veraset ilamını Sulh Hukuk Mahkemesinden talep etmek için dilekçe ile mahkemeye başvurulması gerekiyor. İşbu durumda Sulh Hukuk Mahkemesi ilgili nüfus müdürlüğündennüfus kaydını talep edip mirasçı olup olmadığınızı tespit eder. Veraset ilamının noterden alındığı durumda, notere veraset ilamı için müracaat ettiğinizde öncelikle nüfus kayıtlarınız incelenip mirasçı olup olmadığınıza bakılır ve mirasçı olduğunuz tereddüde mahal vermeyecek kesinlikte ise veraset ilamı çıkarılır. Mirasçılık sıfatının tereddüt yaşandığı durumda, Noterlik veraset ilamı için başvuran kişiyi Sulh Hukuk Mahkemesine yönlendirir.

Veraset ilamı çıkarmak için gerekli belgeler;

Sulh Hukuk Mahkemesine hitaben yazılacak istem dilekçesi ve nüfusa kayıtlı olunan nüfus müdürlüğünden alınacak aile nüfus kaydından oluşmaktadır.

Türkiye’de bulunan herhangi bir Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat edilebilir. Ancak işlemlerin sürati açısından ikamet edilen ve nüfusa kayıtlı olunan yer mahkemesi tercih edilmelidir.

Birden fazla yasal mirasçı olması halinde, mirasçılardan yalnızca birinin talepte bulunması yeterlidir. Ancak diğer mirasçılar da dilekçeye eklenmelidir. Yargılama sonucu kurulan hüküm yalnızca başvuran mirasçı için değil tüm mirasçılar için sonuç doğurur.

Yargılama aşamasında mahkeme, vefat eden murisin nüfus kaydının bulunduğu yerdeki nüfus müdürlüğüne müzekkere yazarak, miras bırakanın aile durum tablosunu celp eder. Uygulamada, genel olarak evrak işleri tamamlandıktan sonra duruşma yapılarak iki tanık dinlenir ve karar verilir. İşbu safhalar neticesinde mahkeme, mirasçıları ve miras paylarını tespit eder.

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

EnglishGermanSwedishRussiaFinlandIran Hemen Arayın