ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE
DAVACI :
VEKİLİ :
DAVALI : Nüfus Müdürlüğü
DAVA KONUSU : Yaş tashihi talebinden ibarettir.
OLAYLAR : 1- Nüfusun, ………. ili, ……. ilçesi, ……. cilt, ….. hane ve ……. sıra numarasında kayıtlı bulunan davacı müvekkilin doğum tarihi …… olmasına rağmen nüfus kayıtlarında ….. olarak görünmektedir.
2- Müvekkilimin doğum tarihi …… olup nüfus memurlarının kayıtları yenileme çalışmaları sırasındaki hataları sonucu ….. olarak kaydedilmiştir. Bu durum müvekkilimin resmi ve özel ilişkilerinde hukuki sorunlara yol açmakta, günlük hayatında da sıkıntılar doğurmaktadır.
3- Söz konusu hukuki sorunları ortadan kaldırmak amacıyla iş bu yaş tashihi davasının açılması zorunluluğu doğmuştur.
HUKUKİ SEBEPLER :
DELİLLER : Nüfus kayıtları, doktor raporu, tanık beyanı ve her tür delil.
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda arz edilen sebep ve gösterilen delillere göre davanın kabulü ile, davacının nüfus kayıtlarında “…..” olarak geçen doğum tarihinin “…..” olarak, nüfusa kaydedilmesine karar verilmesini dilerim.
Arz ederim. Saygılarımla,
Davacı Vekili
Av………………….
(İMZA)
EK:
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…