… ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE
DAVACI:
VEKİLİ:
DAVALI:
KONU: Yaş düzeltme talebinden ibarettir.
AÇIKLAMALAR
1- Müvekkilim … tarihinde doğmuştur. Fakat nüfus cüzdanında, nüfus memurlarının hatasından dolayı doğum tarihi … olarak yazılmıştır.
2- Müvekkilim evde doğmuş olup bahis olunan tarihten yaklaşık 8 gün sonra müvekkilimin amcasının oğlu olan … dünyaya gelmiştir. Söz konusu olan duruma … babası … ve annesi ………….. Sayın Mahkemeniz huzurunda tanıklık edecektir.
3- Bildiğimiz üzere yaşını küçültmek isteyen kişinin küçültmek istediği yaşta bir kardeşi olmamalıdır. Müvekkilimin kendisinden küçük olan kardeşi … doğumlu olup müvekkilim ile arasındaki yaş farkı ilgili kanunda belirtilmiş olan sürenin üstündedir.
4- Müvekkilimin yaşı nüfus memurlarının hatası sonucu nüfus kayıtlarına yanlış işlenmiştir ve bu sebeple hukuki işlemlerde sorunlar yaşamaktadır. Gelecekte de telafisi mümkün olamayabilecek zararların doğması ihtimali de vardır. Ayrıca her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi gerçek doğum tarihinin nüfus cüzdanına işlenmesini talep etme hakkı da vardır.
5- Bu söylediğimiz sebeplerden ötürü müvekkilimin mevcut doğum tarihinin, gerçek doğum tarihi olan … olarak nüfus kayıtlarında düzeltilmesini talep etme zorunluluğumuz oluşmuştur.
HUKUKİ SEBEPLER: Türk Medeni Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ve ilgili Mevzuat
DELİLLER: Nüfus Kaydı, Tanık Beyanları ve sair her türlü kanuni deliller
SONUÇ:
Yukarıda açıkladığımız sebeplerden dolayı, müvekkilimin doğum tarihinin … olarak düzeltilmesine karar verilmesini, yargılama masrafları ile avukatlık ücretinin de davalıya yükletilmesine karar verilmesini vekaleten arz ve talep ederiz. Saygılarımla. …/…/…
DAVACI VEKİLİ
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…