ALANYA 1.AĞIR CEZA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI’NA;
SANIK : TC No:
MÜDAFİİ :
KARAR TARİHİ VE NOSU :
KONU : Yargılanmanın Yenilenmesi İstemimizin Reddi Kararına İtirazlarımızdır.
A Ç I K L A M A L A R I M I Z
1-) Müvekkilim Mahkemenizin yukarıda tarih ve no’su belirtilen kararıyla … suçundan … yıl hapis cezasına mahkum edilmiş, karar … Ceza Dairesi’nin …/… Esas ve …/… Karar sayılı kararıyla onanarak kesinleşmiştir.
2-) Hüküm aleyhine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne yaptığımız …/…/… tarihli başvuru …/…/… tarihinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından sonuçlandırılarak Ceza hükmünün, İnsan Haklarını ve Ana Hürriyetleri Korumaya Dair Sözleşme’nin 6. maddesinin ihlali suretiyle verildiği tespit edilmiştir.
3-) 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 311/f maddesi gereğince müvekkilimizin yeniden yargılanması gerektiği istemi ile …/ …/ … tarihinde … Ceza Mahkemesi’ne vermiş olduğumuz yargılamanın yenilenmesi istemli dilekçe, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından verilen kararın kesinleşme tarihinin …/ …/ … olduğu ve yasanın aradığı bir yıllık süre geçtiği gerekçesi ile usulden reddedilmiştir.
4-) Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından verilen kararın kesinleşme tarihi …/ …/ … olup, bu tarih, ilgili kararın … sayfasından rahatça tespit edilebilmektedir. Hukuka aykırı ve erinde olmayan gerekçe ile yargılamanın yenilenmesi istemimizin reddine karar verilmesi nedeni ile işbu dava dilekçesiyle mahkemenize başvurulması zorunluluğu doğmuştur.
DELİLLER : AİHM’nin …/… Esas sayılı, …/…/… tarihli kararı, 5271 S. K. m. 311.
SONUÇ VE İSTEM : Yukarda açıkladığımız nedenlerle, yargılamanın yenilenmesi istemimizin reddine dair verilen karara itirazımın kabulü ile, yasanın aradığı yargılamanın yenilenmesi sebeplerinin kabul edilerek yeniden yargılama yapılmasına, mahkumiyet kararının kaldırılarak müvekkilin beraatına, hükmün iptaline ilişkin kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasına karar verilmesini müvekkilimiz adına saygıyla talep ederiz. …/…/…
Sanık Müdafii
Av.
Ayrıca buraya tıklayarak diğer makale ve dilekçe örneklerimize ulaşabilirsiniz.
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…