BURSA 3.AĞIR CEZA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI’NA
DOSYA NO : …/… E.
SANIK :
MÜDAFİİ :
KONU : … Ağır Ceza Mahkemesinin …/…/…günlü Tutukluluk Halinin Devamına Dair Karara İtirazlarımızı içerir dilekçemizin sunulmasından ibarettir.
A Ç I K L A M A L A R I M I Z
1-) Müvekkilimiz hakkında Mahkemenizin …/ … E sayılı dosyası ile, … suçundan açılan kamu davasının, …/ …/ … tarihinde yapılan duruşmasında, müvekkilimizin tutuklanmasına karar verilmiştir.
2-) Müvekkilimiz; sabit yerleşim yeri sahibi olduğu gibi oturduğu ev de kendisine aittir. Müvekkil çocukluğundan beri çiftçilik mesleğini icra etmekte, tutuklanmadan önce tarlasına … ekim işlemini gerçekeştirmiştir. Kendisinden başka tarlası ile ilgilenebilecek kimsenin bulunmamasının yanı sıra, ekinlerin hasat zamanı gelmiş olup, hasat edilmeyen ürünler telef olacak ve müvekkil ve ailesi ekonomik anlamda son derece zor duruma düşeceklerdir. Ayrıca şu ana kadar herhangi bir suça karışmamıştır ve adli sicil kaydında menfi herhangi bir kaydı da bulunmamaktadır. Kaçma şüphesinin bulunmadığı ortadadır.
3-) İlgili suçta tek başına şüpheli durumunda olan müvekkilimizin, şüpheli konumda olan başkaca bir suç ortağı da bulunmamakla beraber; suça ilişkin olan bütün deliller toplanmış ve muhafaza altına alınmıştır. Bu sebeple müvekkilimizin delilleri karartma şüphesi de bulunmamaktadır.
4-) Tanıklar da hazırlık soruşturması sırasında gerek kollukta gerekse Cumhuriyet Savcılığına ifadelerini vermişler, soruşturma aşamasına dair herhangi bir soru işareti kalmamıştır.
5-) Suçun niteliğine ve unsurlarına bakıldığında ve her halükarda dosya içeriğine göre sabıkasız olan sabit ikametgahlı müvekkilimiz hakkında verilen tutukluluk halinin devamına karar verilmesi için hiçbir neden yoktur.
SONUÇ VE İSTEM : … Ağır Ceza Mahkemesi’nin …/…/… günlü tutukluluk halinin devamına dair kararına itirazımızın kabulü ile müvekkilimizin tahliyesine karar verilmesini, müvekkilimiz adına saygıyla bilvekale talep ederiz. …/…/…
Sanık Müdafii
Av.
Ayrıca buraya tıklayarak diğer makale ve dilekçe örneklerimize ulaşabilirsiniz.
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…