Türkiye Aile Birleşim Vizesi
Türkiye’nin 3. Devletlere uyguladığı vize politikası gereğince, vize istediği ülke vatandaşlarının Türkiye’ye geliş amaçlarına uygun olarak vize almaları gerekmektedir.
Aile birleşim amaçlı vize, aile birliğinin korunması maksadıyla yabancı uyruklu aile bireylerine tanınan vize türü olup belirli şartları taşıyan yabancılara verilmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı veya Türkiye’de geçerli çalışma veya ikamet izni bulunan yabancı ile evli olan yabancının veya çocuklarının aile birleşim amaçlı vize başvurusunda bulunması, randevu günü gerekli evrakları hazır ederek Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne müracaat etmesi gerekmektedir.
Türkiye Aile Birleşim Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği aracılığı ile aile birleşim vizesi başvurusunda bulunan yabancı uyruklu eş ve çocukların öncelikle, randevu başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Randevu başvurusunun yabancının uyruğunda bulunduğu veya daimi ikamet ettiği ülkenin Türkiye Cumhuriyeti dış temsilciliğine yapılması gerekmektedir. Yabancının randevu günü aşağıdaki belgeleri hazır ederek Büyükelçiliğe şahsen gelmesi talep edilmektedir:
Türkiye’ye aile birleşim amaçlı vizeyle veya vize muafiyeti kapsamında gelen eş ve çocuklar aile ikamet iznine başvuru yaparak Türkiye’de ikamet edebilirler. Aile ikamet izni en fazla 3 yıllığına düzenlenmekte olup, aile birleşimi sağlanacak eşin yabancı uyruklu olması durumunda, eşe veya çocuklara verilecek ikamet izni destekleyicinin ikamet izni süresini aşamaz.
Aile ikamet izni Başvurusunda İstenen Belgeler
Türk Vatandaşıyla Evli Olan Yabancılardan İstenen Belgeler:
Türkiye’de Oturma İzni Olan Yabancı İle Evli Olan Yabancılardan İstenen Belgeler:
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…
Yargılamanın lehe yenilenmesi sebeplerinden birisi; yemin verilerek dinlenmiş olan bir tanık veya bilirkişinin hükmü etkileyecek…
Frågor att ta hänsyn till vid ansökan om uppehållstillstånd i Turkiet Inledning Under de senaste…
Eserin ayıplı olması, eserin sözleşmeye göre sahip olması gereken niteliklere sahip olmaması halidir. Bu da,…