Dilekçe Örnekleri

Trafik Kazası Nedeni İle Tutuklamanın Kaldırılması Dilekçesi

…….SAYIN BAŞKANLIĞI’NA

 

                                                                                                                       …….

 

TUTUKLAMAYA İTİRAZ

EDEN SANIK                  :…….

 

VEKİLLERİ                     :…….

 

İTİRAZ OLUNAN

KARAR                           :…… Sulh Ceza Mahkemesinin ../../…. tarih ve ../…. Müt. Sayılı Karar

 

KONU                    : Tutuklama kararının itirazen kaldırılarak tahliyeye karar Verilmesi Talebimiz Hk.

 

AÇIKLAMALAR  :1-Müvekkilimiz sanık ………., ../../…. günü saat 15 sıralarında sevk ve idaresinde ki ………. Belediyesine ait resmi plakalı .. . ……  plaka sayılı çöp kamyonu ile ……. istikametinden …… istikametine seyrederken  ………….. önüne geldiğinde bir şahsın yola çıkmak istediğini fark etmiş,  süratini de azaltarak  kendisini korna çalarak uyarmıştır. Yola çıkmak isteyen şahıs korna sesini duyunca bir ara duraklamış ancak daha sonra birden karşıdan karşıya geçmek için hızlı bir şekilde aniden yola fırlamıştır. Yola fırladığında arada çok kısa bir mesafe kaldığından müvekkilimiz sanık  elinden gelen tüm gayreti göstermesine rağmen çarpmaya engel olamamıştır.

 

2-Trafik Kazası Tespit Tutanağından da anlaşılacağı üzere meydana gelen olayda müvekkilimiz sanığın hiç bir kusuru bulunmamaktadır.

 

3-…… 1 Sulh Ceza Mahkemesinin ../../…. tarih ve ../…. Sorgu sayılı kararı ile müvekkilimizin sabit ikametgah sahibi oluşu, tutuklamanın bir tedbir oluşu ve kazanın oluş şekli Trafik Kazası Tespit Tutanağı ve kusur durumu göz önüne alınarak tutuklanmasına yer olmadığından serbest bırakılmasına karar verilmiştir.

 

4-Ancak aynı gün Cumhuriyet Savcısının. ../…. Hz Sayılı dosyadan   yaptığı   itirazı   üzerine ….. Asliye Ceza Mahkemesinin ../…. Müt. Kararı ile gıyaben tutuklanmasına karar verilmiş ve çıkartıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesinde ../…. Sorgu sayılı karar ile gıyabi tevkif müzekkeresi vicahiye çevrilmiştir.

 

5-Sayın Cumhuriyet Savcısı müvekkilimizin serbest bırakılmasına ilişkin ….. 1 Sulh Ceza Mahkemesinin ../…. Sorgu sayılı kararına olayın diğer tanığı ……….’in Savcılıkça alınan ifadesinin o an için evraklar içinde bulunmadığından, bu evrakında incelenmesini, suçun niteliği ve delil durumuna göre müvekkilimizin gıyaben tutuklanması yönünde itiraz etmiştir.

 

6-Tanık ……… Savcılığa verdiği ifadesinde babasının yolun tam ortasında müvekkilimizin  geçişine engel olmayacak şekilde  durduğunu müvekkilimizin  çok süratli bir şekilde babasına çarptığını ve bu olayı durmakta olan kendi aracının aynasından gördüğünü ifade etmektedir.

 

7-Tanık ………’in çok kısa bir sürede meydana gelen bu olayı tüm ayrıntılarıyla yola paralel şekilde park eden aracının aynasından görmesi mümkün değildir. Trafik Kazası Tespit Tutanağı incelendiğinde müvekkilimizin sevk ve idaresindeki aracın kendi şeridi içinde olduğu ortadadır. Kaza esnasında müvekkilimizin aracı fazla süratli değildir. Kazanın meydana geldiği gün hava çok kötü olup  yol kalabalık ve trafik konvoy halinde normal süratte devam etmektedir.  Tanık ramazan ifadesinde müvekkilimizin  kesinlikle kendisine yardımcı olmadığını babasını götürdüğü kliniğe bile gelmediğini beyan etmektedir. Oysaki müvekkilimiz araçtan iner inmez çarptığı kişiye yardımcı olmuş ve kliniğe kadar götürmüştür. Yanımda bulunan diğer arkadaşı ise Trafik Polislerine haber vermiştir.

 

8-Trafik Kazası Tespit Tutanağı Sayın Cumhuriyet Savcısının İtiraz Dilekçesinde belirttiği gibi müvekkilimiz sanıkla aynı araçta bulunan ………. beyanına göre çizilmiş değildir. Trafik Polisleri geldiğinde kaza yapan araç yolda halen durmaktadır. Trafik Polisleri olay yerini inceledikten sonra aracın kaldırılmasını istemişler ve bunun üzerine araç yoldan çekilmiştir.

 

9-Yukarıda da bahsettiğimiz gibi meydana gelen olayda müvekkilimizin bir kusuru bulunmamaktadır. Müvekkilimiz sanık olayın meydana gelmemesi için elinden gelen tüm gayreti göstermiş fakat tüm çabasına  rağmen olayın meydana gelmesine engel olamamıştır. Müvekkilimiz olayın meydana gelmesinden  büyük üzüntü duymakta kusuru olmamasına rağmen vicdan azabı çekmektedir.

 

10-Müvekkilimiz sanık evli ve üç çocuk babası olup sabit ikametgah sahibidir. ………. Belediyesinde şoför olarak çalışmaktadır. Deliller toplanmıştır delillerin yok edilmesi ve karartılması mümkün değildir.

 

İSTEM SONUCU         : Arz edilen nedenlerle ve soruşturma evrakı içeriği de dikkate alınarak tutuklamanın bir tedbir oluşu, kazanın oluş şekli ve kusur durumu da göz önünde bulundurularak  müvekkilimizin ve ailesinin  mağduriyetine neden olmamak için tutuklama kararının kaldırılarak bihakkın veya Mahkemenizin uygun göreceği kefalet karşılığı müvekkilimizin tahliyesine  karar verilmesini talep ederiz.

 

 

                                                                                                            SANIK VEKİLİ

                                                                           …….

Sena Doymuş

Recent Posts

Vasiyetnamenin Açılması Ve İlgililere Tebliği Talebi Dilekçesi

... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN                   …

1 hafta ago

BOŞANMA

Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…

1 hafta ago

Davaların Yığılması Davası Dilekçe Örneği

DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…

4 hafta ago

SÖZLEŞME TÜRLERİ

SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…

5 ay ago

Birden Fazla Ada ve Parsel Üzerinde Kurulu Bulunan Sitenin Ortak Gider Alacağının Tahsiline İlişkin Davalar

KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…

5 ay ago

Nişanlanma

Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…

5 ay ago