……. MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI’NA
DAVACI :
VEKİLİ :
ADRES :
DAVALI :
ADRES :
KONU : Vasiyet Borçlarının Tenkis Edilmesi İstemi.
AÇIKLAMALAR
1-) Müvekkilim, muris …’nin, …/…/… tarihinde düzenlenen vasiyetnamesi ile, tapunun … Ada, …… Parsel sayılı taşınmazına malik olmuş, buna karşılık da aynı vasiyetname ile kurulan kuruma her ay … Türk Lirası vermekle yükümlü kılınmıştır.
2-) Ancak daha sonra murisin mirasçıları tarafından adı geçen vasiyetnamenin tenkisi için dava açılmış ve müvekkilime ait taşınmaz üzerinde de tenkis hükümleri uygulanarak faydalanması kısıtlanmıştır. Bununla ilgili kararı dilekçemizle sunmaktayız.
3-) Bu nedenle, vasiyet borçlarının da tenkis edilebilmesi için dava açılması durumu zorunlu hale gelmiştir.
HUKUKİ NEDENLER : 4721 S. K. m. 563 ve ilgili mevzuat.
HUKUKİ DELİLLER : Vasiyetname, tapu kaydı, tenkis kararı ve diğer deliller.
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıkladığımız nedenlerle, vasiyet borçlarının tenkisine karar verilmesini Yüce Mahkemenizden saygıyla talep ederim.
Davacı Vekili
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…