Kuşkusuz ki ceza yargılamasında istinafa ya da temyize başvuru süresi kararın tebliği ya da tefhimi ile başlamaktadır. Tefhim mahkemenin son duruşmasında verilen nihai kararın duruşma sırasına hazır bulunan tarafa sözlü olarak bildirilmesi demektir. Mahkeme kararının tebliği ise son duruşmada verilen nihai kararın duruşma sırasına hazır bulunmayan tarafa sonradan yazılı olarak bildirilmesi demektir.
Hükmün tefhim edildiği durumda, istinaf ya da temyize başvuru süresi hükmün duruşmada öğrenilmesiyle başlamaktadır. İşte hükmün yazılmasına ve tebliğine kadar geçen sürede istinaf ya da temyiz süresinin kaçırılmasının önlenmesi amacıyla verilen dilekçe süre tutum dilekçesi olarak adlandırılmaktadır. Bu dilekçe esasen bir istinaf ya da temyiz dilekçesidir.
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…
Yargılamanın lehe yenilenmesi sebeplerinden birisi; yemin verilerek dinlenmiş olan bir tanık veya bilirkişinin hükmü etkileyecek…
Frågor att ta hänsyn till vid ansökan om uppehållstillstånd i Turkiet Inledning Under de senaste…
Eserin ayıplı olması, eserin sözleşmeye göre sahip olması gereken niteliklere sahip olmaması halidir. Bu da,…