AİLE MAHKEMESİNE
Davacı :
Vekili :
Davalı :
Adresi :
Konu : Pek fena muamele sebebiyle boşanma kararı verilmesi talebinden ibarettir.
Açıklamalar :
1- Davalı ile davacı müvekkilimiz …/…/…. tarihinde evlendiler. Nüfus kayıtları, …ili, …ilçesi, … mahallesi, … cilt no, … aile no, … sıra nodadır. Evliliklerinden … ve … isimli çocukları bulunmaktadır.
2- Davalı son bir yıldan bu yana neredeyse her gece eve içkili olarak gelmekte, hem müvekkilimize hem de çocuklarına şiddet uygulamaktadır. Ayrıca müvekkile ve çocuklarına ağza alınmayacak küfürler ve hakaretler etmektedir.
3- Kavgalara çoğu kez aynı apartmanda oturan tarafların komşuları da tanık olmuş, birkaç kez müvekkilimiz ve çocukları komşulara sığınmak zorunda kalmıştır. Araya giren komşular davalıyı çeşitli defalar uyarmışlar, ancak davalı hareketlerini düzeltmemiş ve kendi kusurlu hareketleri nedeni ile bozulan evlilik birliğinin tekrar eski haline gelmesi mümkün olmamıştır.
4- Açıklanan nedenlerle işbu boşanma davasını açmak gereği doğmuştur.
Hukuki Nedenler : 4721 s. Kanun m. 162 ve ilgili sair mevzuat.
Hukuki Deliller : Nüfus kaydı, tanık beyanları ve gerektiğinde her türlü hukuki deliller.
Sonuç ve İstem : Yukarıda açıklanan nedenlerle tarafların boşanmalarına, müşterek çocuklarının velayetlerinin davacı anneye verilmesine, davacı anne için ileride yoksulluk nafakasına dönüştürülmek üzere aylık …TL tedbir ve müşterek her bir çocuk için aylık …TL iştirak nafakasının davalıdan tahsiline, yargılama giderleri ve vekalet ücretinin davalı tarafa yükletilmesine karar verilmesini saygılarımızla bilvekale arz ve talep ederiz.
Davacı
Vekilleri
Av.
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…