Madde 1- Söz konusu bu sözleşme …….. ……. Anaokulu Müdürlüğü ile öğrenci velisi ……… ………… arasında aşağıdaki şartlarla imzalanmıştır.
Madde 2 – …. – ….. Eğitim Öğretim yılı için belirlenen aylık tam gün ücreti ….. TL; yarım gün ücreti ……-TL’dir.
Madde 3- Veli okul ücretini okul idaresi ile varacağı anlaşmaya göre, ….. Bankası …… Şubesi nezdindeki ………….. no’ lu hesaba yatırır, dekontun bir örneğini okul idaresine verir.
Madde 4- Okula kayıt edilen öğrencinin okulun öğrenci kabul ettiği mahalde ikamet ediyor olması esastır. Ancak okul kontenjanının dolmaması halinde durum okul idaresince değerlendirilebilir.
Madde 5- Veli, yarı yıl tatiline rastlayan ay ile öğrencinin özürlü-özürsüz devamsızlıklarında okul ücretini tam olarak öder.
Madde 6- Eğitim yılı içerisinde ödenen ücret hastalık, tatil vb. mazeretlerle veliye iade edilmez. Ancak, yangın, doğal afet, salgın hastalık, iklime dayalı olağanüstü durumlarda; mülki makamların ve İl Hıfzıssıhha Kurulunun gerekli görmesi ve aralıksız …. gün veya daha fazla süre ile okulların kapatılması durumunda, önceden alınan ücret bir sonraki ayın ücretine mahsup edilir. Ücretin tamamı ödenmiş ise, velinin başvurusu üzerine mezkûr miktar veliye iade edilir.
Madde 7- Veli, öğrencisinin devamsızlığından okul yönetimini haberdar eder. Bulaşıcı bir hastalık nedeniyle okula gelemeyen öğrenciler, hastalık sonrasında “okula devamında sakınca olmadığına dair” Sağlık Kuruluşlarından alınan “doktor raporu” getirmek zorundadır. Özürsüz olarak …. gün okula devam etmeyen öğrencinin kaydı silinir, ödenmeyen ücret tahsil edilir, ödenmiş ücret iade edilmez.
Madde 8- Okul idaresince gerekli görülerek yaptırılan sağlık taramaları ile gezi, tiyatro vb. eğitim etkinliklerinin ulaşım, bilet vs. ücreti veli tarafından karşılanır. Ayrıca okulun yıl içinde düzenleyeceği kermes, okul gecesi vb. etkinliklere, öğrenci ile ilgili, harcanacak gideri de veli karşılar. Öğrenci, okulda kutlanacak milli bayramlar, belirli gün ve haftalar ile diğer etkinliklere iştirak etmek zorundadır.
Madde 9- Öğrencilere maddi değeri yüksek olan kolye, küpe vb. süs eşyaları takılmaz. Üzerinde isim yazılı olmayan öğrenciye ait eşyanın ve/veya izinsiz takılan süs eşyasının kaybolması durumunda sınıf öğretmeni veya okul idaresi sorumluluk kabul etmez.
Madde 10- Veli, okul idaresi ile sınıf öğretmeninin düzenleyeceği toplantılara katılmak zorundadır.
Madde 11- Eğitimin amaçlarına uygun olarak en iyi şekilde yürütülebilmesi için, okul idaresi, öğretmen ve veliler gerekli işbirliğini yaparlar. Sınıfların fiziki imkanları, öğretmen ve velilerin önerileri dikkate alınarak okul idaresince, imkanlar dahilinde, iyileştirilmeye çalışılır.
Madde 12- Sözleşme şartlarını yerine getirmeyen taraflar için gerekli yasal işlemler yürürlüğe girer.
Madde 13- Uyuşmazlık durumunda …… Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.
İş bu sözleşme ……/……/..…. tarihinde 13 (onüç) madde ve iki örnek olarak düzenlenmiş olup ve başlangıç paragrafında belirtilen taraflarca imza altına alınmıştır.
Öğrenci Velisi Kurum Müdürü
Adı- Soyadı Adı- Soyadı
İmza İmza
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…