İhtiyati haciz, bir para borcu için yetkili ve görevli Mahkemelerden alınabilecek geçici el koyma imkanı sağlayan bir hukuki yoldur. Senedin vadesi gelmesine karşın ödenmemesi durumunda Mahkemeden ihtiyati haciz kararı alınarak borçlunun mal kaçırmasına en olunabilir. Bu durumda mahkeme senet bedeline göre %15-20 civarında bir teminatın ödenmesi halinde ihtiyati haciz kararı vererek 10 günlük kesinleşme süresi beklenmeksizin takip kesinleşene kadar geçici olarak borçlunun mal varlığı değerlerinin haczedilmesine imkan tanıyabilir. Alınan ihtiyati haciz kararının uygulanması ve ödenmeyen senet için icra işlemlerinin yapılması uzmanlık isteyen konulardır. Hak kaybı yaşamamak adına bu tarz durumlarda icra hukukunda uzman bir avukat ile çalışmak gerekecektir.
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…