…………………… NÖBETÇİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
SAYIN HAKİMLİĞİNE
DAVACI : AD SOYAD – T.C.NO: ……………………
ADRES :
DAVALI : …………………..NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ
DAVA KONUSU : KAYIT DÜZELTİLMESİ SURETİYLE CİNSİYET TASHİHİ
AÇIKLAMALAR :
1- …………. ili, ………… İlçesi, …………… Köyü, Cilt No. ……., Aile Sıra No. ……….., Sıra No. ……… sayılı yerde nüfusa kayıtlı bulunmaktayım.
2- Her ne şekilde bir yanlışlık yapılmış ise, işsizlik sigortasından yararlanmak üzere ilgili kuruma yaptığım müracaatım sırasında nüfus kayıtlarında cinsiyetimin kadın olarak geçmesinden dolayı mağduriyetim gündeme gelmekle birlikte olaya vakıf oldum.
3- Nüfus kütüğü kayıtlarının dışında bulunan bütün kayıtlar Erkek olarak görünmektedir. Mevcut nüfus cüzdanım ve SSK kimlik kartımda erkek olarak düzenlenmiştir.
4- Kendim …../…../…… doğumluyum ve Askerlik görevimi dahi tamamlamış bulunuyorum. Nüfus kayıtlarında erkek kaydı yerine kadın kaydının oluşmasını anlamış değilim. Yapılan bu yanlışlık nedeniyle resmi işlemlerimde sıkıntı gündeme geldiğinden düzeltilmesi için işbu davanın açılması zorunlu olmuştur.
DELİLLER : Nüfus kayıtları, Askerlik teris bilgileri, Sigorta kaydı ve her türlü deliller.
HUKUKİ NEDENLER : TMK.nun ilgili mevzuatı.
NÜFUS KAYDI : Ekli olarak sunulmuştur.
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda arz ve izah ettiğim nedenlerle davamızın kabulü ile, nüfus kütüğünde kadın olarak yazılı bulunan kaydın iptali ile cinsiyetin tashihi ve nüfus kütüğüne erkek olarak kayıt ve tesciline,
Yargılama giderlerinin davanın açılmasına sebebiyet veren davalı tarafa yükletilmesine karar verilmesini arz ve talep ederim. …../……./……
Saygılarımla,
DAVACI : ……………….
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…