Boşanma nedeniyle yoksulluğa düşecek olan tarafın diğer taraftan mali gücü oranında süresiz olarak geçimini sağlamak maksadıyla istediği nafakadır. Nafaka yükümlüsünün kusurlu olması aranmaz. Ancak kusuru da diğer tarafa göre daha ağır olmamalıdır.
Müşterek çocukların eğitimi, bakımı ve diğer giderlerinin karşılanması için çocuğun velayetinin kendisine bırakılmayan eş aleyhine ve onun gücü oranında hükmolunan nafakadır.
Boşanma davası devam ederken ihtiyacı olan tarafa diğer tarafça barınması ve geçimi için ödenen nafakadır. Buna hükmedilirken davayı kimin açtığı, hangi tarafın kusurlu olduğu gibi hususlar göz önünde tutulmaz. Boşanma davasının açıldığı tarihte başlar, boşanmanın kesinleştiği tarihte sona erer.
Yardım edilmediği takdirde yoksulluğa düşecek olan kişinin diğer aile bireylerinden talep ettiği nafakadır. Mirastaki sıraya göre, yani önce alt soydan sonra üst soydan en son da kardeşlerden istenebilir. Kardeşlerden yardım nafakası talep edilebilmesinin şartı kardeşlerin refah içinde yaşamalarıdır.
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…