İntifadan men, paylı mülkiyete konu taşınmazda pay sahibinin; elbirliğine konu miras ortaklığında mirasçıların hakkından fazlasını işgal eden kullanan diğer mirasçı/pay sahibini hakkı olmayan yeri işgalden kurtarması, kullanımından men etmesi anlamına gelmektedir. İntifadan menin gerçekleşmesi için ecrimisil sürecinden önce paydaş ya da mirasçının diğer paydaş ya da mirasçılara yararlanma istediğini bildirmesi gerekmektedir. Bu bilgilendirme herhangi bir şekle bağlı olmasa da noter aracılığı ile ihtar çekme yolu ile yapılması ispat hukuku açısından kolaylık sağlayacaktır.
NOTERLİĞİNE
İHTARNAME
İHTAR EDEN :
VEKİLİ :
İHTAR EDİLEN :
ADRES :
KONU : Mirasçılar arasındaki intifadan men istemine ilişkindir.
AÇIKLAMALAR :
1-) Müvekkilimiz, … İli, …. İlçesi, … ada … parsel sayılı taşınmazda sizlerle birlikte elbirliği ile maliktir. Taşınmaz müvekkilimize, ortak mirasbırakan olan ……’dan …/ …/ … tarihinde miras kalmıştır.
2-) Ancak taşınmaz tarafınıza intikal ettiğinden beri taşınmaz üzerinde tasarruf hakkını kullandığınız ve müvekkilimize de herhangi bir ecrimisil ödemediğiniz sabittir. Taşınmaz için şu zamana kadar tüm paydaşlarca yapılmış bir rızai taksim sözleşmesi de bulunmamaktadır.
3-) Müvekkilimizin elbirliği ile mülkiyet sahibi olduğu yukarıda bahsi geçen taşınmaz üzerinde kullandığınız intifa hakkının ortadan kaldırılmasını ihtar etme zorunluluğumuz hasıl olmuştur. Taşınmazın kullanılamayacağını ve kullanım durumunun … gün içerisinde sonlandırılmasını, aksi takdirde hukuksal yollara başvuracağımızı, ileride açılması muhtemel davalarda yargılama giderleri ve vekalet ücretinin de tarafınıza yükleneceğini ihtaren bildiriyoruz.
İHTAR EDEN VEKİLİ
Av
SAYIN NOTER;
Üç suretten ibaret olan işbu ihtarnamenin bir suretinin dairenizde saklanmasını,bir suretinin muhataba memur vasıtasıyla tebliğini ve muhataba tebliğ şerhini havi bir suretinin de tarafımıza verilmesini saygı ile ihtar eden vekili olarak talep ederiz. …/ …/ …
İHTAR EDEN VEKİLİ
Av.
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…