Dilekçe Örnekleri

Maske Cezasına İtiraz Dilekçesi Örneği

 

(ŞEHİR) SULH CEZA HAKİMLİĞİ’NE 

İTİRAZ EDEN         : Adı Soyadı (TC: )

Adres

KARŞI TARAF       (Ceza Hangi valilik tarafından verilmiş ise onun adı yazılacak) VALİLİĞİ (İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ)

Adres

KONU                       : (Ceza Hangi valilik tarafından verilmiş ise onun adı yazılacak) Valiliği tarafından (….) sıra numaralı idari yaptırım kararının iptali talebimden ibarettir.

İTİRAZA KONU TUTANAĞIN

TANZİM TARİHİ                         :

 

İTİRAZA KONU TUTANAĞIN

TEBELLÜĞÜ TARİHİ                :

AÇIKLAMALAR   :

(….) İl Emniyet Müdürlüğü’nün talebi üzerine (….) Valiliği tarafından, tarafım gösterilerek 1593 Sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu’na (282. Madde) muhalefetten 900 TL idari para cezası, yaptırımı uygulanmıştır. Ancak işbu yaptırım hukuki mesnetten yoksun ve yerinde değildir. Şöyle ki;

Tarafıma tebliğ edilen yaptırım kararında kısaca; Tutanağa bağlı olarak “(….)” konumunda maskesiz olmam sebep gösterilmiştir. Ancak tutanakta tarafımın maskesiz olduğunu ispat edecek hiçbir delile rastlanmamaktadır. Kolluk kuvvetleri tarafından oluşturulan, salt tutanak verileri idari yaptırım kararı için yeterli olmayıp, yaptırıma neden olan konu ile ilgili açıklayıcı ve kesin delillerin bulunması zorunludur.  trafik cezasına ilişkin işlemlerde trafik polisleri fotoğraf, video kaydı, tanık anlatımı gibi çeşitli ispat araçlarına dayanmakla yükümlü ise maske takılmamasına ilişkin tutanağa da durumu kanıtlayacak kayıtlar eklenmelidir. Dolayısıyla yalnızca kolluk kuvvetlerinin beyanına dayalı tutanağa istinaden tarafıma maske takmadığıma ilişkin idari yaptırım uygulanması doğru olmamıştır.

Ayrıca 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 72. Maddesinde uygulanabilecek tedbirlerin sınırlı olarak sayıldığı  , salgın veya bulaşıcı hastalıklarla mücadele kapmasında alınacak  “ maske takma tedbiri / yükümlülüğü “ , 1593 sayılı kanunda açıkça düzenlenen bir sorumluluk olmadığı gibi bu tedbirlere aykırı hareket edilmesi de bu kanunda sayılan bir yasak veya zorunluluk değildir . Bu sebeple 1593 sayılı kanunun 282. Maddesinin  uygulanması mümkün değildir.

SONUÇ VE İSTEM                        : Yukarıda arz ve izah edilen ve hakimliğinizce  resen gözetilecek hususlar birlikte değerlendirilerek;

  • (….) Valiliği tarafından (….)  sıra numaralı idari yaptırım kararının İPTALİNE,
  • Yargılama masraflarının karşı tarafa yükletilmesine, karar verilmesini talep ederim.
Mahmut Kaan Datlı

Recent Posts

SÖZLEŞME TÜRLERİ

SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…

3 hafta ago

Birden Fazla Ada ve Parsel Üzerinde Kurulu Bulunan Sitenin Ortak Gider Alacağının Tahsiline İlişkin Davalar

KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…

3 hafta ago

Nişanlanma

Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…

1 ay ago

Yalan Tanıklık Veya Gerçek Dışı Bilirkişilik Yapılması

Yargılamanın lehe yenilenmesi sebeplerinden birisi; yemin verilerek dinlenmiş olan bir tanık veya bilirkişinin hükmü etkileyecek…

1 ay ago

Ansökan Om Uppehållstillstånd i Turkiet

Frågor att ta hänsyn till vid ansökan om uppehållstillstånd i Turkiet Inledning Under de senaste…

3 ay ago

Teslim Edilen Eserin Ayıplı Olması

Eserin ayıplı olması, eserin sözleşmeye göre sahip olması gereken niteliklere sahip olmaması halidir. Bu da,…

4 ay ago