……. AİLE MAHKEMESİ’NE
DAVACI :
VEKİLİ :
DAVALI :
KONU : Mal Rejiminin Kaldırılması İstemimizden İbarettir.
AÇIKLAMALAR :
1-) Müvekkilimiz ile davalı …/…/… tarihinden beri evli olup …./…./… tarihinde müvekkilimiz tarafından evlilik birliğinin temelinden sarsıldığı ileri sürülerek boşanma davası açılmış; görülmekte olan dava neticesinde … Aile Mahkemesi’nin …./…. E. …./…. K. sayılı kararı ile tarafların … yıl süre ile ayrı yaşamalarına karar vermiştir.
2-) Taraflar daha önce aralarında mal ortaklığı rejimini kabul etmiş olup mahkeme tarafından verilen … yıllık ayrılık süresinde bu rejimin kurallarını tatbik etmenin mümkün bulunmaması nedeniyle, ayrılık süresince söz konusu mal rejiminin kaldırılmasını istemektedirler.
HUKUKİ NEDENLER : 4721 S. K. m. 180 ve ilgili mevzuat.
HUKUKİ DELİLLER : Mal rejimi sözleşmesi, ayrılık kararı ve diğer deliller.
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıkladığımız nedenlerle, taraflar arasındaki mal ortaklığı rejiminin kaldırılmasına, yargılama giderleri ve vekalet ücretinin karşı tarafa yükletilmesine karar verilmesini müvekkilimiz adına saygıyla talep ederiz. …/…/…
Davacı Vekili
Av.
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…