KOŞULLU SALIVERME (ŞARTLI TAHLİYE) UYGULAMASININ SONUÇLARI NELERDİR?
Koşullu salıverilen hükümlü , CGTİK m.107/6’da yer alan denetim süresine tabi tutulabilecektir. CGTİK tarafından öngörülen ve koşullu salıverilen hükümlünün tabi tutulacağı denetim süresi, hükümlü tarafından infaz kurumunda geçirilmesi gereken süre kadardır. Ancak bu süre, süreli hapislerde hakaderek tahliye tarihini geçemez. Örnek vermek gerekirse örgütlü suçtan 15 yıl hapis cezasına mahkum edilen bir hükümlü, CGTİ m.107/4 gereğince, hükümlülük süresinin üçte ikisini(örgütlü suç) yani 10 yılı iyi hal ile geçirdiği takdirde koşullu salıverilecektir. Bu hükümlünün denetim süresi infaz kurumunda geçirmesi gereken 10 yıl olmakla birlikte bu süre hiçbir şekilde hakederek tahliye tarihini geçemeyeceğinden denetim süresi 5 yıl olacaktır.
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…