Dilekçe Örnekleri

KORUMA TALEBİ DİLEKÇESİ

…AİLE MAHKEMESİNE

TALEP EDEN:

VEKİLİ:

TALEP EDİLEN:

KONU: 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun gereğince, gereken koruma tedbirlerinin alınması istemimizin sunulmasından ibarettir.

AÇIKLAMALAR

1- 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un amacı; şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Bu amaç doğrultusunda düzenlenen yasa kapsamında, müvekkilimin şiddete maruz kalma tehlikesi bulunması ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olması sebebiyle koruma tedbirlerinin alınması istemimizin sunulmasını isteme zorunluluğu doğmuştur. Şöyle ki;

(Burada koruma isteyen kişinin yaşadığı olaylar, niçin koruma talebinde bulunduğu ve uğradığı şiddet ve sonuçları gibi detaylar anlatılmalıdır)

2- Davalılar tarafından müvekkilime karşı eyleme geçirilen bu davranışların engellenmemesi durumunda ise, müvekkilimin şiddete uğrama tehlikesi bulunmaktadır. Müvekkilim, yaşamış olduğu psikolojik şiddet sonucunda fiziksel şiddete uğramasına fırsat tanınmadan ivedilikle davalılar hakkında koruma tedbirlerinin uygulanması gerekmektedir.

3- Yaşanan bu olaylar sonucunda hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olmasına karşın davalılar hala bu davranışları sürdürmektedir. Müvekkilim bu yaşanan olaylar sonucunda işini yapamayacak seviyede etkilenmiş ve psikolojisi yıpranmıştır.

4- Müvekkilim  ve aynı apartmanda birlikte yaşayan diğer kimselerin güvenliğinin ve esenliğinin sağlanmasını için 6284 sayılı Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un tanıdığı yetki ve sağladığı olanaklar çerçevesinde, gerekli koruma tedbirlerinin alınarak uygulanmasına karar verilmesini talep etme zorunluluğu doğmuştur.

HUKUKİ NEDENLER: 2709 Sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu.

HUKUKİ DELİLLER: (Delil sunma zorunluluğu yoktur. Tanıklar, kamera kayıtları vs.

SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle, gerek müvekkilimin gerekse müvekkilim ile birlikte yaşayan kişilerin güvenliğinin ve esenliğinin sağlanmasını temin etmek üzere 6284 Sayılı Kanun uyarınca şiddetin uygulandığı hususunda delil ya da belge aranmadığı dikkate alınarak davalılar üzerinde;

  1. 6284 Sayılı Kanun’un 5/1-a maddesi uyarınca, müvekkilime karşı yapılan  şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama ya da  küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunulmamasına,
  2. 6284 Sayılı Kanun’un 5/1-c maddesi uyarınca …..adresinde bulunmakta olan  müvekkilimin ikamet ettiği binaya yaklaşılmamasına,
  3. 6284 Sayılı Kanun’un 5/1-d maddesi uyarınca, müvekkilimin yakınlarına ve tanıklara yaklaşılmamasına,
  4. 6284 Sayılı Kanun’un 5/1-e maddesi uyarınca, müvekkilimin eşyalarına verilmemesine,
  5. 6284 Sayılı Kanun’un 5/1-f maddesi uyarınca, iletişim araçlarıyla ya da sair surette müvekkilimin rahatsız edilmemesine, ve uygun görülecek başka tedbirlere, karar verilmesini arz ve talep ederiz. Saygılarımla.

        …/…/…

                                                                                                             DAVACI VEKİLİ

Yağız Canseven

Recent Posts

Vasiyetnamenin Açılması Ve İlgililere Tebliği Talebi Dilekçesi

... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN                   …

1 hafta ago

BOŞANMA

Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…

1 hafta ago

Davaların Yığılması Davası Dilekçe Örneği

DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…

4 hafta ago

SÖZLEŞME TÜRLERİ

SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…

5 ay ago

Birden Fazla Ada ve Parsel Üzerinde Kurulu Bulunan Sitenin Ortak Gider Alacağının Tahsiline İlişkin Davalar

KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…

5 ay ago

Nişanlanma

Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…

5 ay ago