….. SULH HUKUK MAHKEMESİNE
DAVACI :
DAVACI VEKİLİ :
DAVALI :
DAVA KONUSU : Kiralananı yeni iktisap nedeniyle tahliye talebidir.
OLAYLAR : 1- Davalı Kiracı …., mülkiyetini müvekkilim Kiralayan …..’nin …… tarihinde iktisap ettiği ve, ………. ili, ………… ilçesi …………. adresinde bulunan dairede önceki malikle yapmış olduğu ……….. başlangıç tarihli kira sözleşmesi gereğince kiracı olarak oturmakta ve halen aylık ………..TL kira ödemektedir.
2- Müvekkilim Kiralayan ….. söz konusu daireyi iktisap ettiği tarih olan ……….. tarihinde ……… Noterliği aracılığıyla çekmiş olduğu ihtarnameyle “kiralananı iktisap ettiğini ve sözleşme süresinin dolma tarihi olan ………….. tarihinden sonra yeni dönem için kira sözleşmesinin uzatılmayacağını ve bu nedenle de ………. tarihine kadar kiralananı tahliye etmesi gerektiğini” ihtaren bildirmiştir. Ancak davalı, ihtarnameye ve kira süresinin dolmasına rağmen kiralananı tahliye etmemiştir. Nitekim müvekkilim de davalının son aya ilişkin olarak getirmiş olduğu kira bedelini sözleşmenin yenilenmediğini söyleyerek kabul etmemiştir.
3- Kiralanan müvekkilim tarafından sonradan iktisap edilmiş olup, müvekkilimin mesken ihtiyacı vardır. Zira müvekkilimin kendisi de başka bir yerde kirada oturmakta ve memuriyetten emekliye ayrılması nedeniyle almış olduğu ikramiye ve yaptığı tasarruflarıyla söz konusu daireyi satın almıştır.
4- Diğer taraftan müvekkilim bundan yaklaşık 6 ay önceden davalıya ihtarname çekerek kiralananı tahliye etmesini istemiştir. Ancak kiracı, kiralananı tahliye etmemektedir. Bu itibarla kiralananın sonradan iktisabı nedenine dayalı iş bu tahliye davasının açılması zorunluluğu doğmuştur.
HUKUKİ SEBEPLER :
DELİLLER : ………. tarihli kira sözleşmesi, …………. Noterliğince çekilen ……… tarihli ihtarname, tapu kayıtları, tanık beyanı ve gerektiğinde her türlü hukuki deliller.
CEVAP SÜRESİ :
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda sayılan nedenlerle kiralanın sonradan iktisabı ve konut ihtiyacına dayanılarak açılan davamızın kabulü ile davalının kiracı olarak oturmakta olduğu yukarda belirtilen adreste bulunan daireyi tahliyesine ve yargılama giderleri ile vekalet ücretinin davalı üzerinde bırakılmasına karar verilmesini dilerim.
Arz ederim. Saygılarımla,
Davacı Vekili
Av…………………
Buraya tıklayarak diğer makale örneklerimize ve dilekçe örneklerimize ulaşabilirsiniz.
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…