Bilgi Deposu

Kira İlişkisinin Devri

Kira İlişkisinin Devri 

Kira ilişkisinin devri de belli şartlara tabidir. Kiracı,kiraya verenin yazılı rızası olmadıkça ,kira ilişkisini başkasına devredemez. Ancak bir ayrıntı söz konusudur ki o da kiraya verenin,İŞYERİ kiralarında haklı sebep olmadıkça bu rızayı vermekten kaçınamaması hususudur..

Kiraya verenin yazılı rıza vermesiyle kira ilişkisi kendisine devredilen kişi,kira sözleşmesinde kiracının konumuna geçer ve devreden kiracı,kiraya karşı borçlarından tamamen kurtulur.

Ancak yine bir istisna söz konusudur ki o da, İş yeri kiralarında devreden kiracı, kira sözleşmesinin bitimine kadar ve en fazla iki yıl süreyle devralanla birlikte müteselsilen sorumlu olması durumudur.

1. Mevcut geçerli bir kira ilişkisinin bulunması gerekmektir.

Yani kira sözleşmesinin devri için geçerli bir kira sözleşmesi bulunması gerekir. Haliyle böyle bir sözleşme yoksa devirden söz edilemez.

2.Tarafların kira ilişkisinin devri konusunda  anlaşmış olmaları gerekir.

Kira sözleşmesinin devri, kiraya veren, kiracı ve devir alan kişi kiracılık ilişkisinin  devri konusunda anlaşmaları gerekir.

Devir  kiraya veren, kiracı ve devir alan kişi birlikte üçlü olarak anlaşmaları şeklinde olabileceği  gibi, kiracı ile devir alan kişinin devir konusunda yapmış oldukları anlaşmayı daha sonra kiraya verenin kabul etmesi ile de olabilir.

Bahsettiğimiz son durumda kiraya veren kişi onay verinceye kadar kiracı ile devir alan arasında yapılan sözleşme geçersizdir. Kiraya verenin onayı ile birlikte hüküm ifade eder.

 

Alanya Lawyer

Recent Posts

Vasiyetnamenin Açılması Ve İlgililere Tebliği Talebi Dilekçesi

... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN                   …

1 ay ago

BOŞANMA

Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…

1 ay ago

Davaların Yığılması Davası Dilekçe Örneği

DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…

2 ay ago

SÖZLEŞME TÜRLERİ

SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…

6 ay ago

Birden Fazla Ada ve Parsel Üzerinde Kurulu Bulunan Sitenin Ortak Gider Alacağının Tahsiline İlişkin Davalar

KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…

6 ay ago

Nişanlanma

Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…

6 ay ago