Kira İlişkisinin Devri
Kira ilişkisinin devri de belli şartlara tabidir. Kiracı,kiraya verenin yazılı rızası olmadıkça ,kira ilişkisini başkasına devredemez. Ancak bir ayrıntı söz konusudur ki o da kiraya verenin,İŞYERİ kiralarında haklı sebep olmadıkça bu rızayı vermekten kaçınamaması hususudur..
Kiraya verenin yazılı rıza vermesiyle kira ilişkisi kendisine devredilen kişi,kira sözleşmesinde kiracının konumuna geçer ve devreden kiracı,kiraya karşı borçlarından tamamen kurtulur.
Ancak yine bir istisna söz konusudur ki o da, İş yeri kiralarında devreden kiracı, kira sözleşmesinin bitimine kadar ve en fazla iki yıl süreyle devralanla birlikte müteselsilen sorumlu olması durumudur.
1. Mevcut geçerli bir kira ilişkisinin bulunması gerekmektir.
Yani kira sözleşmesinin devri için geçerli bir kira sözleşmesi bulunması gerekir. Haliyle böyle bir sözleşme yoksa devirden söz edilemez.
2.Tarafların kira ilişkisinin devri konusunda anlaşmış olmaları gerekir.
Kira sözleşmesinin devri, kiraya veren, kiracı ve devir alan kişi kiracılık ilişkisinin devri konusunda anlaşmaları gerekir.
Devir kiraya veren, kiracı ve devir alan kişi birlikte üçlü olarak anlaşmaları şeklinde olabileceği gibi, kiracı ile devir alan kişinin devir konusunda yapmış oldukları anlaşmayı daha sonra kiraya verenin kabul etmesi ile de olabilir.
Bahsettiğimiz son durumda kiraya veren kişi onay verinceye kadar kiracı ile devir alan arasında yapılan sözleşme geçersizdir. Kiraya verenin onayı ile birlikte hüküm ifade eder.
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…
Yargılamanın lehe yenilenmesi sebeplerinden birisi; yemin verilerek dinlenmiş olan bir tanık veya bilirkişinin hükmü etkileyecek…
Frågor att ta hänsyn till vid ansökan om uppehållstillstånd i Turkiet Inledning Under de senaste…
Eserin ayıplı olması, eserin sözleşmeye göre sahip olması gereken niteliklere sahip olmaması halidir. Bu da,…