Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren “Kira artışı neye göre yapılır?” sorusunun yanıtını birçok farklı faktör etkiliyor. Kiralık mülkler için yapılan aylık ödeme tutarının artışı yılda bir kez olmak üzere gerçekleşiyor. Kiralara yapılan zam oranı bir önceki yılın kira tutarına ve son 12 ayın tüketici fiyat endeksi bir diğer adıyla TÜFE’ye göre belirleniyor. Mülkün aylık kiralama bedeline TÜFE oranından daha yüksek bir zam uygulanamıyor. Aynı zamanda kira zamlarının Borçlar Kanunu’nun 344. maddesine uygun bir şekilde düzenlenmesi gerekiyor. En çok merak edilen sorulardan bir diğeri olan “İş yeri kira artışı neye göre belirlenir?” için de benzer şekilde TÜFE ortalaması baz alınıyor. İş yerlerinin kiraları TÜFE’den daha fazla artırılamıyor. Kiracı ve mülk sahipleri için teminat sağlayan site-apartman ortak alanlar sigortası ile süreçleri çok daha kolay bir şekilde yürütebilirsin.
Buraya tıklayarak diğer makale örneklerimize ve dilekçe örneklerimize ulaşabilirsiniz.
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…