…….SAYIN HAKİMLİĞİ’NE
DAVACILAR :…….
VEKİLLERİ :…….
DAVALI :…….
KONU : Ortak Yere Ayrılan Arsa Payının İptali
AÇIKLAMALAR : Müvekkillerim ……. adresinde bulunan ve ……. İli, ……. İlçesi, ……. Mahallesi, ……. pafta, ……. ada, ……. parselde tapuya kayıtlı anataşınmaz üzerinde bulunan …. nolu bağımsız bölümlerin malikidirler. Davalıda aynı taşınmazda … nolu bağımsız bölümün malikidir.
Davalı bağımsız bölümünü ../../…. tarihinden beri ……. olarak işletmekte olup müvekkillerimi rahatsız etmekte ve zarar vermektedir.
Davalıya çekilmez hale gelen bu davranışlarını düzeltmesi için yapılan sözlü uyarılar sonuçsuz kalmış bunun üzerine kendisine ……… Noterliğinden ../../…. tarih ve ….. yevmiye nolu ihtarname keşide edilmiştir. Bu ihtarnameye rağmen de davalı bağımsız bölümünü ………. olarak işletmeye devam etmiştir.
Bu nedenlerle davalının bağımsız bölümünün mülkiyetinin müvekkillerim adına devri için bu davanın açılması zorunluluğu doğmuştur.
H. NEDENLER : Kat Mülkiyeti Kanunu ve İlgili Mevzuat
DELİLLER : Tapu Kaydı, İhtarname, Tanık Beyanları
İSTEM SONUCU : Arz edilen nedenlerle davalının bağımsız bölümünün değeri ödenmek şartıyla müvekkillerim adına payları oranında devrine, yargılama giderlerinin davalıya yükletilmesine, 1136 Sayılı Avukatlık Kanununun 4667 Sayılı Kanunla değişik 164/son fıkrası uyarınca karşı taraf vekalet ücretinin Avukat olarak adımıza hükmedilmesine karar verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz. …….
DAVACILAR VEKİLİ
…….
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…