YARGITAY …… HUKUK DAİRESİ’NE
Gönderilmek Üzere
YEREL M. DOSYA NO : …./…../……..
KARAR DÜZELTME
İSTEYEN DAVACI :
VEKİLLERİ : Av. MEHMET AŞIKOĞLU & AV. SANCAR AKIŞOĞLU
DAVALI :
VEKİLİ :
KONU : Yargıtay…… Hukuk Dairesinin ……..Tarih ve…………..
AÇIKLAMALAR
Yukarıda esas ve karar numarasını belirtilen dosyada açmış olduğumuz tapu iptal ve tescil davasının yerel mahkemece kabulüne karar verilmiştir. Verilmiş olan bu karar usul ve yasaya uygun bir karar iken davalı yanın gerçeği yansıtmayan temyiz başvurusu neticesinde Yargıtay ….Hukuk Dairesi eksik araştırma ve inceleme sonucu yerel mahkeme kararını bozmuştur. Bu bozma kararının hukuka aykırı olduğu kanaatinde olmakla birlikte süresi içinde karar düzeltme yoluna başvuruyoruz. Şöyle ki;
1-) Müvekkilimiz dava konusu taşınmazları almak istemiş yabancıların taşınmaz satış işlemleri uzun süreceğinden ötürü o tarihte adı geçen şirketin tek ortağı ve müdürü …… ile arasında “deklerasyon” başlıklı inanç sözleşmesi tanzim ederek ………… Yapı Şirketi’ nin banka hesabına taşınmaz bedellerinin tamamını aktarmıştır. …… Yapı Şirketi’ nin banka hesabından bahsi geçen miktar ise devirden önce taşınmazların maliki olan VDNG şirketinin banka hesabına AYNI MİKTARDA para transferi gerçekleştirilmişse de inanç sözleşmesine göre …….. Yapı adına tapuda tescil edilen taşınmazlar tescil işlemi sonrasında müvekkil semeresine geçirilmemiş, taşınmazın tüm masraflarını karşılayan müvekkilimiz böylelikle hak kaybına uğratılmıştır.
2-) .gerekçelerinizi yazınız.
3-).gerekçelerinizi yazınız
5-) Açıklanan nedenlerle, dosya münderecatına sunulan deliller, davalı yanın uyuşmazlığın çözümüne ilişkin ikrarları gözetildiğinde yerel mahkemenin kararı usul ve yasaya uygundur. Bu sebeple, iş bu kararın hilafına olan bozma kararının düzeltilerek kaldırılmasını talep etmek zaruri olmuştur.
SONUÇ VE İSTEM
Yukarıda açıklanan nedenler ve re’ sen gözetilecek hususlarla;
Dairenizin ………..tarih ve ……….. ve ………. Sayılı Kararının düzeltilerek, bozma kararının KALDIRILMASINA, Yerel Mahkeme kararının ONANMASINA
karar verilmesi bilvekale saygı ile arz ve talep olunur. …./……/…..
KARAR DÜZELTME TALEBİNDE BULUNAN
DAVACI VEKİLLERİ
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…