…….SAYIN HAKİMLİĞİ’NE
…….
DAVACI :…….
VEKİLLERİ :…….
DAVALI :…….
KONU : Aylık ……………….. olan İştirak Nafakasının ……. Arttırımı ile Aylık ……. ye Çıkartılması Talebimiz Hk.
AÇIKLAMALAR :1-Davalı ……. ile müvekkilemiz ……. Asliye Hukuk Mahkemesinin ……. tarih, ……. E. ve ……. K. Sayılı ilamı ile boşanmışlardır.
2-Boşanma sonucunda eşlerin müşterek çocuğu ……. doğumlu …….’un velayeti annesine bırakılmıştır. Müşterek çocuğa bu ilamda nafaka bağlanmamıştır. Ancak ağırlaşan hayat şartları karşısında çocuğun masrafları ve okul giderlerinin artması sonucu müvekkilemiz müşterek çocuğa nafaka bağlanması için ……. Asliye Hukuk Mahkemesinde ……. E. sayılı dosya ile dava açmıştır.
3- ……. Asliye Hukuk Mahkemesinin ……. tarih, ……. E. ve ……. K. Sayılı ilamı ile müşterek çocuk ……. için aylık …….-TL iştirak nafakasına hükmetmiştir.
4- ……. yılında hükmedilen aylık …….-TL iştirak nafakası günün ekonomik koşulları ve müşterek çocuğun büyümesi ve ihtiyaçlarının artması sonucu yetersiz kalmıştır. Müşterek çocuk Necdet Onur halen Anadolu Lisesi altıncı sınıfta okumaktadır.
5-Davalının ekonomik durumundaki düzelme, yüksek enflasyon karşısında paranın alım gücündeki düşüş ve müşterek çocuğun ihtiyaçlarındaki artışta göz önünde bulundurularak bu davanın açılması zorunluluğu hasıl olmuştur.
YASAL NEDENLER : HUMK., MK. Ve İlgili Mevzuat
KANITLAR :
İSTEM SONUCU : Arz edilen nedenlerle aylık ……. olan iştirak nafakasının ……. arttırımı ile aylık ……. ye çıkartılmasına yargılama giderlerinin davalıya yükletilmesine, 1136 Sayılı Avukatlık Kanununun 4667 Sayılı Kanunla değişik 164/son fıkrası uyarınca karşı taraf vekalet ücretinin Avukat olarak adımıza hükmedilmesine karar verilmesini talep ederiz.
DAVACI VEKİLİ
…….
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…