Kıdem Tazminatı Nedir?
Kıdem tazminatı, işçinin çeşitli sebeplerle işyerinden ayrılırken işveren tarafından iş kanunu 4857 sayılı İş Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince vermiş olduğu bir tazminat şeklidir.
Kıdem tazminatı, işçinin çeşitli sebeplerle işyerinden ayrılırken işveren tarafından 4857 Sayılı İş Kanun’u gereğince vermiş olduğu bir tazminat şeklidir. Aynı zamanda kıdem tazminat için bir işçinin aynı işyerinde en az 1 yıl çalışması gerekmektedir.
4857 sayılı İş Kanunu’nun ilgili maddesine göre işten kendi isteğiyle ayrılan (istifa eden) işçinin kıdem tazminat talep hakkı bulunmamaktadır. Fakat işçi, isteği dışında işten çıkarıldığını (İş mevzuatında gösterilen haklı bir sebep) ispat ederek işyerinden ayrılırsa işi kendi bırakmış olsa dahi kıdem tazminatına hak kazanacaktır.
2021 YILI İÇİN KIDEM TAZMİNATININ TAVAN ÜCRETİ NEDİR?
Yeni yılla birlikte belirlenen asgari ücret ve memur ücretlerine göre kıdem tazminatının tavan ücreti de belirlenmiştir. Bu yıla göre kıdem tazminatının tavan ücreti 7.638,96 TL olarak belirlenmiştir.
Buraya tıklayarak diğer makale örneklerimize ve dilekçe örneklerimize ulaşabilirsiniz.
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…