Dilekçe Örnekleri

İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİNE İLİŞKİN İHTARNAME

İş sözleşmesinin feshine ilişkin ihtarname

İş Sözleşmesinin Feshi

İlk olarak fesih için işçi ve iş veren arasında mevcut bir iş ilişkisinin olması gerekmektedir. Bu doğrultuda İşçi ile işveren arasında bulunan iş ilişkisi, taraflardan birinin iradesi ile bitirildiğinde iş akdi feshedilmiş olur. İş akdinin feshi, buna yönelik irade ile taraflardan birinin diğer tarafa sözlü veya yazılı olarak bunu beyan etmesi ile fesih gerçekleşir. Bu irade açıklaması iki taraf için de farketmeksizin ihbar şartına uyularak iş bırakması sağlanır ve bu süre zarfında istendiği takdirde işçinin günlük 2 saat iş arama izni hakkı mevcuttur. İşçinin kendi isteğiyle iş akdini sonlandırması durumunda dahi günlük 2 saat süreyle iş arama iznini kullanması engellenemez.

 

İşçi ve işveren arasındaki iş ilişkisi tabiki de sadece işçinin ya da işverenin talebi doğrultusunda sona ermemekte ve iş ilişkisi çeşitli sebeplerle de sona erebilmektedir

…. …. NOTERLİĞİ’ NE

 

İHTARNAME

 

İHTAR EDEN                     :

TC KİMLİK NUMARASI  :

ADRES                                 :

VEKİLİ                                :

(Varsa tarafların kanuni temsilcilerinin)

ADRES                                 :

(Varsa tarafların kanuni temsilcilerinin)

İHTAR EDİLEN                 :

ADRES                                 :

 

KONU                                   : 4857 Sayılı İş Kanunun 25/II-d bendi uyarınca iş sözleşmesinin feshine ilişkindir.

 

AÇIKLAMALAR   :

 

1)  …/ …/ … tarihinde … sicil numarası ile müvekkilimiz …. ……’ a ait olan işyerinin ….. bölümünde işe başlamış ve yaklaşık … yıl/ay/gün … olarak çalışmış bulunmaktasınız.

 

2) İşyerimizde çalışmaya başladığınız tarihten itibaren ….. bölümünde … şefi olan …. …. ile süregelen bir husumetiniz bulunmaktadır.

 

3) …/…/… tarihinde mesai saatleri içinde ve işyerinde şefiniz … … ile tartıştığınız, bu tartışmada şefinize küfrettiğiniz, …/…/… tarihinde de yemekhanede tekrardan tartışmaya başlayıp şefinize yumruk atarak kolunun kırılmasına neden olduğunuz için tutanak tutularak uyarılmanıza ve bu tür davranışlarınızın tekrarı halinde 4857 sayılı İş Kanununun ilgili hükümlerine göre iş sözleşmenizin feshedileceğini bildirmemize rağmen …/…/… tarihinde iş çıkışı aranızda çıkan tartışmada şefinizi bacak bölgesinden 2 ayrı noktadan bıçak darbesi ile yaraladığınız tespit edilmiştir.

 

4) 4857 sayılı İş Kanunu’nun “İşverenin haklı nedenle derhal fesih hakkı” başlıklı 25. maddesinin II. Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri bölümünün d bendinde;

 

İşçinin işverene yahut onun ailesi üyelerinden birine yahut işverenin başka işçisine sataşması, işyerine sarhoş yahut uyuşturucu madde almış olarak gelmesi ya da işyerinde bu maddeleri kullanması.

 

Süresi belirli olsun veya olmasın işveren, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir”

 

düzenlemesi yer almaktadır.

 

4) Tarafınıza yapılan sözlü bildirime ve tutanak tutulmuş olmasına rağmen davranışlarınızda olumlu bir gelişme olmadığı, işin ciddiyetine ve önemine gerekli özeni göstermediğiniz tespit edilmiştir.

 

5) Yukarıda bahsi geçen olaylar neticesinde tarafınızca sadakat borcuna aykırı davranıp gerekli yükümlülükleri yerine getirmediğiniz sözlü uyarılmalar, hakkınızda tutulan tutanak ve olaylar sırasında işyerinde çalışan personellerin tanıklığı ile sabittir. Açıklanan nedenlerden ötürü, müvekkilimin iş sözleşmenizi feshettiğini ihtaren bildiririz. …/ …/ …

 

 

İHTAR EDEN VEKİLİ

     AV.

 

SAYIN NOTER;

 

Üç suretten ibaret olan işbu ihtarnamenin bir suretinin dairenizde saklanmasını, bir suretinin muhataba memur vasıtasıyla tebliğini ve muhataba tebliğ şerhini havi bir suretinin de tarafımıza verilmesini saygı ile ihtar eden vekili olarak talep ederiz. …/ …/ …

 

 

İHTAR EDEN VEKİLİ

Av.

 

Ayrıca buraya tıklayarak diğer makalelerimize ve dilekçe örneklerimize ulaşabilirsiniz.

 

Lawyer Antalya

Recent Posts

SÖZLEŞME TÜRLERİ

SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…

3 ay ago

Birden Fazla Ada ve Parsel Üzerinde Kurulu Bulunan Sitenin Ortak Gider Alacağının Tahsiline İlişkin Davalar

KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…

3 ay ago

Nişanlanma

Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…

3 ay ago

Yalan Tanıklık Veya Gerçek Dışı Bilirkişilik Yapılması

Yargılamanın lehe yenilenmesi sebeplerinden birisi; yemin verilerek dinlenmiş olan bir tanık veya bilirkişinin hükmü etkileyecek…

3 ay ago

Ansökan Om Uppehållstillstånd i Turkiet

Frågor att ta hänsyn till vid ansökan om uppehållstillstånd i Turkiet Inledning Under de senaste…

5 ay ago

Teslim Edilen Eserin Ayıplı Olması

Eserin ayıplı olması, eserin sözleşmeye göre sahip olması gereken niteliklere sahip olmaması halidir. Bu da,…

6 ay ago