…….SAYIN HAKİMLİĞİ’NE
…….
DAVACI :…….
VEKİLİ :…….
DAVALI :…….
KONU : İki haklı ihtar nedeniyle tahliye
DAVANIN DEĞERİ :……. Yıllık kira bedeli.
AÇIKLAMALAR :1-Davalı müvekkilimizin ……. adresindeki dairesinde, ……. tarihli kira sözleşmesi ile 3 yıldır kiracı olarak oturmaktadır. Kira bedeli ……. dir.
2-Davalı, ……. aylarına ilişkin kira bedellerini süresi içinde ödememiştir. Müvekkilimiz davalıya, ……. Noterliğinin ……. tarih ……. yevmiye nolu ve ………. Noterliğinin …/…/… tarih …….. yevmiye nolu iki adet haklı ihtarını göndermiştir.
3-Davalı buna rağmen ödeme yapmamıştır. Davalının kiralanandan tahliyesini istemekteyiz.
YASAL NEDENLER : 6570 sayılı kanunun 7\e maddesi ve ilgili sair mevzuat.
KANITLAR : Kira Sözleşmesi, ihtarnameler ve her tür kanıt.
CEVAP SÜRESİ : 10 Gündür
İSTEM SONUCU : Açıklanan nedenler ile davalının, iki haklı ihtara muhatap olması nedeni ile kiralanandan tahliyesine, yargılama giderlerinin davalıya yükletilmesine, 1136 Sayılı Avukatlık Kanununun 4667 Sayılı Kanunla değişik 164/son fıkrası uyarınca karşı taraf vekalet ücretinin Avukat olarak adımıza hükmedilmesine karar verilmesini talep ederiz.
DAVACI VEKİLİ
…….
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…