Categories: Bilgi Deposu

Müddetname Nedir ? Nasıl Talep Edilir ?

Müddetname mahkeme tarafından karara bağlanan kesinleşmiş hapis cezaları veya para cezasının hapse çevrilmiş para cezaları ile ilgili bilgilerin bulunduğu belgeye denilmektedir.

Müddetnamede; cezası kesinleşmiş hükümlünün adı soyadı, mahkemenin esas ve karar numarası, gözetim ve tutukluluk bilgileri, suç tarihi ve suç ismi, Ceza infaz kurumuna giriş tarihi, ceza infaz kurumundan şartla salıverileceği tarih, hükümlünün tahliye olacağı tarih yer almaktadır.

Müddetname mahkemenin bağlı bulunduğu taşra ilamat bürosu yada ilamat infaz bürolarında hazırlanmaktadır. Müddetname hesaplaması ise bu bürolardan sorumlu cumhuriyet savcısı tarafından yapılmaktadır..  Müddetname hazırlandıktan sonra zabıt katibi ve cumhuriyet savcısı tarafından imzalanır. Hazırlanan bu belge hükümlüye imza karşılığında elden teslim edilir.

Müddetnamede hata olduğu takdirde; müddetname’yi hazırlayan Cumhuriyet Başsavcılığına müddetnamenin hatalı olduğunu içeren itiraz dilekçesi verilmelidir. Savcılıkça incelenen müddetname sonucunda hata tespit edildiği takdirde bu hata düzeltir aksi takdirde itiraz reddedilmektedir.

Müddetname hesaplama işleminde en önemli husus suçun işlendiği tarihtir. Suçun işlendiği tarihe göre cezada indirim oranları değişmektedir.

Av.Özlem Karakaya

Recent Posts

Vasiyetnamenin Açılması Ve İlgililere Tebliği Talebi Dilekçesi

... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN                   …

6 gün ago

BOŞANMA

Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…

7 gün ago

Davaların Yığılması Davası Dilekçe Örneği

DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…

4 hafta ago

SÖZLEŞME TÜRLERİ

SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…

5 ay ago

Birden Fazla Ada ve Parsel Üzerinde Kurulu Bulunan Sitenin Ortak Gider Alacağının Tahsiline İlişkin Davalar

KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…

5 ay ago

Nişanlanma

Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…

5 ay ago